Dimiteix la vocal de cultura a l’EMD de Bellaterra per una piulada xenòfoba

La vocal a l'EMD de Bellaterra, Mei Barceló, assegura que van piratejar el seu compte de Twitter

La vocal de cultura i esports de l’Entitat Municipal Desentralitzada (EMD) de Bellaterra, Mei Barceló, ha dimitit després de publicar una piulada xenòfoba al seu compte de Twitter.

El tuit va ser publicat el vespre del dijous dia 14 d’octubre en resposta a un usuari. Barceló assegura que no és l’autora de la publicació i que es tracta “d’una campanya ben orquestrada” en contra seu.

tuit 1

La vocal ha tancat el seu compte d’aquesta xarxa social i explica que desconeix qui hi ha darrere del pirateig: “no vull buscar culpables, ja que sempre hi haurien dubtes sobre la meva integritat”. Tanmateix, ella justifica la seva dimissió expressant que no vol “perjudicar el seu partit“, en aquest cas Gent per Bellaterra. Un partit local i a govern de l’EMD bellaterrenca des de fa 10 anys.

tuit 2

Els grups de l’oposició reaccionen

Un pas enrere que també ha estat reclamat per part dels grups de l’oposició (ERC, Convergent’s), que han presentat una moció d’urgència per sol·licitar la seva dimissió pel proper ple ordinari. En aquest comunicat han aprofitat per rebutjar “enèrgicament el to i el contingut de dites expressions” i desmarcar-se’n “rotundament” com a vocals. A més, denuncien que “les declaracions són impròpies d’un càrrec públic“, afegeixen que “la inhabiliten per la seves funcions de vocal de cultura de la EMD“.

Tot i així, asseguren que han esperat “un temps prudencial entenent que calia donar l’oportunitat tant a la vocal, com al president de l’entitat i al partit que amdós representen” per posicionar-se. A la moció reclamaven que, en cas de no presentar la dimissió, fos el mateix president de l’EMD, Ramon Andreu, qui la destituís.

Polèmica a les xarxes socials

No només l’oposició ha rebutjat aquestes declaracions, sinó que hi ha hagut ressò per part d’alguns usuaris de Twitter. En fem un recull:

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.