Es presenta el partit Bellaterra Endavant per assolir la presidència de l’EMD

El nou partit bellaterrenc assegura que es presenta per "canviar” Bellaterra

A sis mesos de les eleccions municipals s’ha presentat el nou partit polític Bellaterra Endavant (BE), un partit transversal i format per diferents veïns i veïnes de Bellaterra que volen liderar “el canvi que Bellaterra necessita” a partir del proper mes de maig del 2023. I és que la nova organització política vol plantar cara a l’actual partit de Gent per Bellaterra, qui ostenta la majoria absoluta al govern de l‘Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra des de la seva creació – ara farà 3 legislatures o, el que seria el mateix,12 anys – i s’ha presentat com alternativa electoral, aquest 22 de novembre al Club.

Del seu estil de govern ha dit que serà “més participatiu i pactista” i de l’actual partit al capdavant de l’EMD i el seu president Ramon Andreu n’ha dit que “està fent una gestió de mínims“: “Bellaterra està estancada i cal un canvi que ens porti beneficis tangibles a curt termini“. Amb tot, es descrivien com un partit que vol treballar “pel present de Bellaterra” i resumien el seu ideari amb la paraula i acrònim “CANVI“,”C” de conveni (revisar-lo i millorar-lo per disposar de més competències i diners), “A” d’associacions, “N” de natura, “V” de vocació de servei i “I” d’inversions.

Jordi Macarulla és el president del partit Bellaterra Endavant. FOTO: Laia TR

Jordi Macarulla és el president del partit Bellaterra Endavant. FOTO: Laia TR

 

En definitiva, el partit vol canviar el tarannà amb el qual es governa Bellaterra i col·laborar amb les associacions, fer un Pla d’Acció Climàtica, acompanyar als bellaterrencs amb totes les gestions que necessitin fer amb diferents agents i institucions i tenir una EMD menys engreixada per sous i despeses de personal. De fet, el seu candidat a presidir l’EMD serà el fins ara president de la Unió de Veïns, Josep Maria Riba, qui va deixar la presidència de l’associació veïnal en assemblea dijous passat, i va passar-ne el relleu a la veïna Margarita Torrent. Riba ha estat durant 8 anys president de la Unió de Veïns de Bellaterra i va afirmar que: “Durant aquest temps he pogut palpar el descontentament i desencís de nombrosos veïns respecte com s’està gestionant l’EMD de Bellaterra (…) i, després de 12 anys, Bellaterra no ha seguit l’evolució que hauria“. En síntesi, afirmava que aquesta “feina de base” a la Unió de Veïns li havia servit com a “motor” per envoltar-se d’altres veïns i constituir aquest nou partit en el qual ell serà el pròxim candidat a presidir l’EMD. “Hem de tenir una EMD forta, que no doni l’esquena als veïns ni a les associacions i que treballi amb el màxim suport de tothom“.

En la mateixa línia s’expressava el president del nou partit BE, Jordi Macarulla, també expresident de la Unió de Veïns, candidat de Convergents a les eleccions de 2019 a Cerdanyola i actual vocal no-adscrit a l’EMD. “Nosaltres tenim molt clar qui som i on som. Tenim clar que ara mateix depenem de Cerdanyola i els pròxims anys hi seguirem depenent, així que hem de procurar col·laborar i tenir la millor relació possible que ens aportarà beneficis a curt termini”. És per això que volen revisar i millorar el conveni que marca l’assignació econòmica que fa cada any l’Ajuntament a l’EMD, ja que aquest va concretar-se ara fa 13 anys i mai abans s’ha tornat a revisar. De fet, aquest nou conveni ja va estar a punt de veure la llum el 2019 però, segons Macarulla – qui va estar present durant les negociacions – Gent per Bellaterra va rebutjar firmar-lo “per motius electoralistes”. Entre altres, multiplicava el pressupost de Bellaterra per 3 i era “un conveni molt adaptat a les necessitats de Bellaterra“, segons l’encara vocal.

Norman Portell, forma part del nou partit Bellaterra Endavant. FOTO: Laia TR

Norman Portell, forma part del nou partit Bellaterra Endavant. FOTO: Laia TR

 

Amb tot, es tracta d’un nou partit “sense adscripció política” que basarà el seu ideari en la participació, la col·laboració, l’escolta i sobretot la proximitat veïnal, a més de l’empoderament i col·laboració amb les entitats, però que haurà de veure quin suport rep per part dels bellaterrencs a les urnes a les pròximes eleccions de maig del 2023.

Qui forma Bellaterra Endavant?

Bellaterra Endavant (BE) és un nou partit polític que compta amb una executiva i una base d’afiliats i simpatitzants constituïda per diferents bellaterrencs i bellaterrenques. A l’executiva hi ha el president del partit, Jordi Macarulla, el candidat a la presidència de l’EMD, Josep Maria Riba, el secretari d’organització, Norman Portell, i els vocals Marc Carballeira, Gemma Moliner i Lorena de la Peña. Tots ells provinents del món de la gestió, afirmen tenir una àmplia experiència personal i professional tant en els àmbits de la gestió pública com privada, i ser grans coneixedors de les necessitats de Bellaterra. Les trajectòries professionals van des de l’enginyeria, fins al màrqueting o el sector farmacèutic. Finalment compten amb veïns i veïns de més recent arribada a Bellaterra – entre l’any 2016 i 2019 – però també amb veïns “històrics” que acumulen més de 40 o 50 anys a Bellaterra, entre ells i les seves famílies.

I el projecte d’annexionar-se a Sant Cugat?

Preguntats pel projecte d’annexionar Bellaterra a Sant Cugat que sustenta una Comissió Veïnal de la mà del principal partit Gent per Bellaterra, han dit que el veuen “improbable” i que “se senten amb el deure de fer el màxim perquè Bellaterra pugui estar bé el més ràpidament possible”. “Si arriba un dia que la Generalitat està d’acord, li donarem suport, però plantejar-ho com a principal projecte de partit ens sembla poc realista”, deien. “Nosaltres volem lluitar per la Bellaterra d’avui i dels propers anys”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.