La Policia sanciona un abocament il·legal a Bellaterra

La Policia Local de Cerdanyola ha sancionat un abocament il·legal fet per una empresa de jardineria a la zona del Pla dels Estels de Bellaterra

La Policia Local de Cerdanyola del Vallès ha sancionat un abocament il·legal fet per una empresa de jardineria a la zona del Pla dels Estels de Bellaterra. L’acció va ser detectada pels nous agents cívics, qui van avisar a la Policia Local i va identificar l’empresa responsable. Aquesta haurà d’assumir la sanció corresponent, que serà més reduida de l’habitual ja que van col·laborar amb la neteja de la zona per minimitzar l’import. En aquest cas són restes de mobles, cablejat i mobiliari urbà escampades de forma incontrolada en un terreny del Pla dels Estels.

Cerdanyola del Vallès és el segon municipi del Parc Natural de Collserola on més abocaments il·legals s’han detectat en els últims 5 anys. En total parlem de 21 abocaments al municipi entre el període de 2015 a 2020. El cinquè de la llista també és un municipi proper, Sant Cugat, on s’hi han detectat un total 8 casos, seguit de Rubí amb 2 d’abocaments documentats. 

Darrerament, la Policia Local ha intensificat el seguiment d’aquest tipus abocaments il·legals o incontrolats, tant per prevenir futurs casos com per trobar l’autor dels abocaments. Una tasca que  acostuma a ser complicada i, de fet, asseguren que hi ha bona part dels casos que no s’arriben a documentar. En algunes ocasions els abocaments provenen d’empreses que han hagut de tancar i als qui els és difícil seguir-los la pista. 

El tipus de deixalles escampades també és un motiu de preocupació pel veïnat, passejants o esportistes que creuen l’àrea verda. Sovint s’abandonen objectes que arriben a ser objectes amb alt nivell de toxicitat o que poden arribar a ser cancerígens, de materials com fibrociment o amiant i retirar-los normalment implica un alt cost d’equips de treball. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.