Ramon Andreu inaugura mandat a l'EMD de Bellaterra amb l'annexió a Sant Cugat com a repte

El ple d'investidura o acte de constitució de govern es va fer el dissabte a les 18 h a Bellaterra

 

 

Mira aquí totes les fotografies de la investidura

 

"Dins d'aquest mandat tenim diferents reptes. El que sobresurt, però, és el de donar suport a la Comissió Veïnal que demana l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat", pronunciava el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, en el seu discurs d'investidura el passat 15 de juny.

 

Durant el seu parlament, Andreu va posar en valor l'estructura de l'administració bellaterrenca: "Tenir una EMD és un òrgan preciós i ens permet decidir algunes coses". El ja investit president també va parlar de la identitat bellaterrenca i d'altres reptes per als pròxims 4 anys, acompanyat pel nou alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón (PSC) i tots els vocals que conformaran el ple.

 

Una quarantena de veïns van seguir l'acte que va comptar amb els juraments dels vocals i els parlaments de part dels 3 grups: Gent per Bellaterra - 5 vocals i president - Esquerra Republicana - 2 vocals - i Convergents - 1 vocal. Una distribució similar a la del mandat anterior, on la oposició ocupava també 3 cadires, en aquest cas 2 per Convergents i 1 per Esquerra.

 

Guillem Nadal en representació de Gent per Bellaterra es va felicitar per mantenir "una relació dialogant amb la oposició" i exposar la seva voluntat de "tornar a la línia d'entesa amb l'Ajuntament". Nadal va marcar com a punt clau del seu partit les consultes ciutadanes, "com a element de decisió". 

 

Quim Oltra (ERC), ara al capdavant de l'oposició, pronunciava: "Tornem a entomar el repte, però ara ho fem en plural", parlant d'un projecte que ja ha estat "treballat" i "en col·lectiu" a Bellaterra. "Estem igual que fa 4 anys, però ara amb una acció legal més contra la meva persona i algun altre vocal de la junta...", deia "i això els interpel·la directament a vostès, sr. alcalde i sr. president...ens trobaran allà on ens cridin, però amb rigorositat i no de qualsevol manera", reblava.

 

Per la seva banda, Jordi Macarulla (CNV) va confessar: " avui voldria estar parlant-vos des de la figura de president (...) durant la meva campanya potser vaig posar massa èmfasi en els factors empresarials i no en l'estratègia política, que és la base fonamental...em vaig equivocar", valorava. Tot i així, Macarulla es va mostrar disposat a "aportar la seva capacitat creativa i resolutiva pel progrés dels bellaterrencs". 

 

Finalment el nou alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón (PSC) es va mostrar orgullós "de ser l'alcalde de totes i tots" i es va instar a "recuperar les relacions i resoldre conflictes", entre l'EMD i l'Ajuntament, amb qui mantenen al voltant de 22 contenciosos oberts

 

Els vocals de Gent per Bellaterra seran Guillem Nadal, Ramon Sans i Tensi Torrecilla - que repetiran com el mandat anterior - i s'incorporaran Chus Cornellana i Mei Barceló. De cara a Esquerra Republicana s'incorporarà Laura Batalla, a més de Quim Oltra qui ja era vocal i, per acabar, Convergents estarà representat per Jordi Macarulla.   

 

Altres reptes que Andreu va apuntar van ser obrir un centre mèdic a Bellaterra i millorar el trànsit i l'espai públic.