Cerdanyola acull la segona passejada de la temporada del cicle ‘A cent cap als cent’

Unes 125 persones van participar a la passejada que va tenir lloc a Collserola

El programa de la Diputació de Barcelona ‘A cent cap els cent’ va fer parada a Cerdanyola del Vallès el passat dimecres 24 de gener, en què els participants dels municipis de Copons, Sant Pol de Mar, Sant Climent del Llobregat i Cerdanyola del Vallès van fer una passejada pel Parc Natural de Collserola.

Les 125 persones, de les quals 26 eren de Cerdanyola, es van citar a la Zona Esportiva Municipal de Les Fontetes, punt de sortida i arribada de la passejada, on van preparar el cos per fer exercici amb diferents estiraments. Les persones participants van accedir al parc pel camí de Can Catà i van caminar fins a Can Coll fins arribar a l’últim tram del circuit que va ser pel Parc de la Riera. En total, van ser 8,5 km. Després, es van dirigir cap al pavelló de Can Xarau on van fer un dinar de germanor i comiat, i van ser rebuts perl l'alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, i el regidor d'Esports, Oscar Pons.

El Cicle de passejades per a la gent gran és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, que va néixer l'any 2001 amb la voluntat de promoure l'intercanvi entre diferents municipis oferint la possibilitat, a les persones grans, de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d'una manera adaptada a les seves possibilitats, amb uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya. En essència, l’objectiu principal és promoure i dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més de donar a conèixer els territoris de la província.

Els municipis participants es distribueixen cada temporada en grups de quatre municipis i, realitzen un total de quatre “trobades o intercanvis” per temporada, de tal manera que cadascun d’ells fa d’amfitrió de la passejada que li toca organitzar en el seu entorn municipal. En aquests intercanvis se segueixen itineraris proposats pels propis responsables municipals, amb l’assessorament tècnic de la Diputació, que acaba validant les diferents propostes.

La propera jornada del cicle de les passejades es farà al mes febrer a Sant Pol de Mar i aplegarà els participants de diferrents municipis de la província de Barcelona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.