Cerdanyola celebra el Diumenge de Rams entre palmes, palmons i alguns paraigües

Més de 500 persones han assistit a la benedicció de rams a la plaça Joan Pau II

Cerdanyola ha donat la benvinguda a la Setmana Santa celebrant el Diumenge de rams en una jornada en què la pluja ha amenaçat en més d'una ocasió, però al final ha respectat la celebració. Les parròquies de Sant Martí i de la Mare de Déu del Roser han fet la seva particular processó i benedicció a les 11.30 h i a les 11.45 h, respectivament. Les palmes i els palmons han estat els grans protagonistes de la jornada, tot i que també s'han pogut veure alguns paraigües entre la multitud.

 

Benedicció i processó de rams

Centenars de cerdanyolencs amb els seus rams i palmes han assistit aquest diumenge 24 de març a la processó de rams, que ha sortit a les 11 h de la parròquia de Sant Martí. Encapçalada pels escolanets, l'ase i el mossèn Juan Carlos Montserrat, ha fet el recorregut previst passant pel passeig Cordelles, el carrer de Sant Martí i el carrer de Sant Ramon fins a fer la mitja volta per tornar a la plaça de Joan Pau II.

El mossèn Joan Carles Montserrat davant l'Església. FOTO: Guillem Barrera

El mossèn Joan Carles Montserrat davant l'Església. FOTO: Guillem Barrera

 

Un cop la processó ha arribat a les portes de la parròquia, el mossèn ha fet un discurs als més de 500 assistents rememorant la festivitat. Tot seguit s'ha procedit a fer la benedicció dels rams i palmes, i s'ha llegit un apartat de l'evangeli. Per últim, s'ha fet la missa a dins de l'església. 

 

El preàmbul de les processons de Setmana Santa

Durant la Setmana Santa a Cerdanyola, les parròquies locals celebraran misses especials per commemorar la tradició religiosa. En concret, es podrà assistir a misses i actes a la Parròquia de Sant Martí i a la Parròquia de la Mare de Déu del Roser.

 

La sortida de les processons de Setmana Santa són el moment més esperat de la festivitat. A la Parròquia de Sant Martí, a partir de dimarts 26 hi haurà mínim una missa diària. Dimecres 27 es farà una segona processó, la de Jesús Captiu, a les 19 h a la plaça Joan Pau II, davant de l'església. Dijous es farà una doble sessió de la solemne missa Sopar del Senyor, a les 18 i a les 19.30 h, "perquè ningú es quedi fora", segons Montserrat.

El plat fort serà el dia de Divendres Sant, que començarà a les 10 h amb el Via Crucis entre l'església del Roser i la de Sant Martí. La gran processó es farà a les 17.45 h, amb les imatges de Jesús Natzaré, Verge dels Dolors i Sant Joan Evangelista. Dissabte Sant, "un dia de silenci", es farà al vespre la solemne missa, i el Diumenge de Resurrecció es faran diverses sessions de la Missa de Resurrecció.

A la parròquia situada a l’Avinguda Espanya, el Dijous Sant a les 20 h hi haurà l’Hora Santa i el Divendres Sant el Via Crucis sortirà a les 10 h davant de la parròquia del Roser i a les 17 h hi haurà la Celebració de la Passió.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.