Cerdanyola posa en marxa el nou pla d’actuació contra l’incivisme

El Servei de Seguretat Ciutadana implementa un dispositiu de patrulles de la policia local, vestides de carrer, per combatre l’incivisme a la ciutat

Des del govern municipal es vol actuar amb més contundència contra l’incivisme que pateix la ciutat. D'aquesta manera, a partir d'ara, actes com no recollir les caques de gos, fer pintades a l’espai públic, deixar mobles o trastos al carrer de forma descontrolada, el desbordament de contenidors o tirar les deixalles fora de les papereres seran vigilats de forma més intensa per part de la Policia Local. Aquesta vigilància es realitzarà mitjançant patrulles vestides de carrer.

Tot i que aquests comportaments són duts a terme per una minoria de la població, acaben afectant la totalitat de la ciutadania i suposen un sobre cost econòmic per a l’Ajuntament. És per això, que la Policia Local durà a terme aquest pla d’actuació contra l’incivisme en coordinació amb el Servei d’Espai Públic, per tal de treballar així en les zones més problemàtiques de la ciutat, sobretot pel que fa a l’abocament descontrolat de deixalles fora dels contenidors.

Per a millorar aquesta coordinació entre els dos serveis, el pla d’actuació contempla també un protocol de traspàs d’informació entre la policia, que denunciarà tots els casos coneguts en el que es pugui identificar l’infractor, i el Servei d’Espai Públic. Jaume Folch, regidor de Seguretat Ciutadana, indica que “de moment disposem d’un historial de ‘punts negres’ i d’horaris en els quals es produeixen els abocaments incontrolats per començar a actuar amb una certa contundència”.

Folch destaca que “aquesta és una mesura més per treballar per una ciutat més neta i segura. Entre tots hem de vetllar perquè tot allò que no faríem mai a casa nostra, no ho fem tampoc al carrer”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.