Cerdanyola se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI

L'Ajuntament ha preparat un programa ple d’activitats des del 19 de juny fins al 3 de juliol i sota el lema ‘Cerdanyola té orgull!’

Cada 28 de juny és el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI amb l’objectiu de seguir defensant els drets de les persones LGTBI, la diversitat sexual, de gènere i família, i també seguir lluitant contra totes les actituts LGTBI-fòbiques.

Un any més, Cerdanyola se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Cerdanyola, a través del Servei d’Atenció Integral a la diversitat sexual i de gènere (SAI) de la regidoria d’Igualtat i Feminisme, ha preparat un programa ple d’activitats des del 19 de juny fins al 3 de juliol i sota el lema ‘Cerdanyola té orgull!’

El programa proposa activitats sobre temes vinculats al col·lectiu LGTBI amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere i prevenir les LGTBI-fòbies; aquest lema també vol mostrar el suport incondicional de la ciutat per la diversitat sexual i de gènere i el contundent rebuig cap a tota forma de discriminació LGTBI-fòbica.

L’acte central del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI se celebrarà el dissabte 29 de juny al parc del Turonet a partir de les 21 h i comptarà amb artistes com les Azúcar Moreno, Muslona Dj, Pitita y Krystal Karma

L’inici d'aquesta festa comptarà amb tres artistes del panorama LGTBI: Muslona Dj, que barreja la música electrònica, el disco i el pop, Pitita, drag queen guanyadora de la tercera temporada de Drag Race España, i Krystal Karma, drag queen guanyadora de Ravalada Drag Tour.

A continuació es farà la lectura del manifest i un cop finalitzada aquesta lectura, es donarà pas al concert principal de la nit a càrrec d'unes artistes molt conegudes i reconegudes pel seu compromís amb la comunitat LGBTI i per haver sigut acollides per la comunitat com a icones: el duo Azúcar Moreno. 

L’acte també comptarà amb un Punt Lila i LGTBI i la dinamització de l’entitat Cerdanyola Educació Feminista. La barra del concert anirà a càrrec de l’entitat CEM Cerdanyola.

El programa de la Diada LGBT començarà el 19 de juny

El programa de la Diada LGBT 2024 començarà el 19 de juny amb la sessió especial LGTBI de l’hora del conte que la Biblioteca oferirà a les 17:30h. Per altra banda, la Factoria Cultural i la Mandanga organitzen el Micro obert LGTBIQ+ que també es farà el mateix 19 de juny. 

Per altra banda, el 21 de juny tots el jovent que vulgui podrà gaudir del concert acústic que oferirà la cantant Maio. El divendres 28 de juny, la sala ACME acollirà la festa ‘Diverses i Orgulloses Party’ i a la plaça Sant Ramon es farà una sessió de cinema a la fresca amb la projecció del documental animat ‘Flee (2021)’.

A més, el mateix divendres, el Museu d’Art de Cerdanyola presentarà la instal·lació de denúncia de ciberbullying ‘A la meva pell’, una obra col·lectiva realitzada per estudiants de batxillerat artístic de l’Institut Jaume Mimó i també inaugurarà l’exposició ‘Nazario’.

El diumenge 30 de juny, el Club Bàsquet Femení Cerdanyola organitzarà un 3x3 de bàsquet per les diversitats sexuals i de gènere i el el 3 de juliol es tancarà el programa d'aquesta Diada amb la tertúlia ‘Còmic, memòria i dissidència’ al MAC.

Afocer se suma un any més amb el Concurs Fotogràfic d'Instagram

Paral·lelament, tindrà lloc el 3r Concurs Fotogràfic d’Instagram Alliberament LGTBIQ+ a càrrec d’Afocer. Podran participar fotografies publicades a Instagram abans del 14 de juliol amb l’etiqueta #28Jcerdanyola24’ i mencionant a @afocer i @ajuntament_cerdanyola.

La Biblioteca Central oferia una mostra bibliogràfica LGTBI entre el 12 de juny i el 2 de juliol.

També es proposa, com a part de l’impuls per reivindicar l’art local, una acció artística, de reivindicació de la diversitat d’identitat, sexual i afectiva a partir de la senyalització del Museu d’Art de Cerdanyola a càrrec de l’artista vinculada al territori Maika Dengrà, entre 28 de juny al 31 d’agost.

Les entitats esportives de la ciutat s'han implicat en la campanya Xiulem fora de joc a l’LGTBI-fòbia: #Orgull per dir prou a les LGTBI-fòbies fent una xiulada simbòlica i lectura del manifest en els últims partits de lliga, així com posant pancartes als diversos equipaments esportius. Aquesta campanya s’està duent a terme durant els mesos d’abril, maig i juny.

Finalment, s’ha iniciat la campanya ‘Cerdanyola té orgull!’ amb comerços de la ciutat. Tots els comerços de Cerdanyola que s’han adherit a aquesta campanya repartiran vanos i tindran penjades banderes LGTBI a l’entrada dels seus establiments del 25 al 30 de juny.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.