Cerdanyola se suma a la celebració del Dia d’Europa

L’Ajuntament ha organitzat un programa d’activitats durant aquest mes de maig

Aquest dijous 9 de maig, coincidint amb el Dia d'Europa, es donarà inici un programa d'activtats a la ciutat que s'allargaran fins al 21 de maig i que tenen com a finalitat promoure i apropar el sentiment i els valors europeus a la ciutadania de Cerdanyola.

El mateix dia 9 de maig, es commemorarà el Dia d'Europa amb una declaració institucional, la hissada de la bandera europea i la reproducció de l'himne de la Unió Europea. El Dia d'Europa coincideix amb l’aniversari de la històrica 'Declaració de Schuman', pronunciada a París l’any 1950 per l’aleshores ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, i que es considera l’inici de la Unió Europea.

Aquesta declaració proposava una nova forma de cooperació política per a un projecte basat en la pau i la prosperitat entre els països europeus. Posteriorment, es va crear la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, considerada el precedent de la Unió Europea que neix amb els Tractats de Roma de 1957.

El programa es completarà amb la xerrada 'Intercanvis i mobilitat a la UE', la epresentació de l’obra de teatre 'La Idea d’Europa', el conte infantil 'Kalòpsia, un planeta no tan diferent' i l'exposició de fotografia 'Europa, des d’una mirada jove'.

Les activitats s’han programat amb la col·laboració de la Comissió Europea, la Càtedra Jean Monnet EUPOL i el Centre de Documentació Europea de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Programa d’activitats a Cerdanyola

9 de maig,  a les 12 h
Declaració institucional del dia d’Europa, hissada bandera i reproducció de l'himne de la Unió Europea.
Lloc: Plaça Francesc Layret

14 de maig, a les 18:30 h
Xerrada “Intercanvis i mobilitat a la UE”, a càrrec de Dolors Sales Pujol, cap de Mobilitat Professional Internacional del Servei d’Ocupabilitat de la UAB
Lloc: Casal de Joves de Cerdanyola

16 de maig, a les 19 h
Representació de l’obra de teatre “La Idea d’Europa” i posterior col·loqui amb Joan Botella Corral, catedràtic emèrit en Ciència Política (UAB)
Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola

19 de maig, d’11 14 h
Conte infantil “Kalòpsia, un planeta no tan diferent”. Descobrim la Unió Europea des de l’espai exterior. (4 passis: 11h, 11.45h, 12.30h i 13.15h)
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola

21 de maig, de 17 a 20h
Exposició de fotografia “Europa, des d’una mirada jove”, organitzat per l’European Youth Card Association (EYCA)
A les 19h Acte d’entrega de premis
Lloc: Pati Museu d’Art de Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.