Cerdanyola se suma a la Marató del Banc de Sang amb l'objectiu de les 10.000 donacions a Catalunya

Els cerdanyolencs podran donar a la seva ciutat el dilluns 22 de gener de 9.30 a 13.30h i de 16.30 a 20.30h a l'Ateneu

Des de l'11 de gener està en marxa la Marató de Donants de Sang de Catalunya amb el propòsit d'aconseguir remuntar les donacions i restablir les reserves de sang que s’han vist afectades per les festivitats de Nadal.

Així, fins al 19 de gener s’espera que al voltant de 10.000 persones s'acostin als principals hospitals catalans i a les més de 78 campanyes mòbils repartides per tot el territori. Tot i això, els cerdanyolencs podran donar a la seva ciutat el dilluns 22 de gener de 9.30 a 13.30h i de 16.30 a 20.30h a l'Ateneu de Cerdanyola

Per ser donant de sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. Cal reservar cita des del web o a travès del telèfon d'atenció al donant 93 577 35 66.

Sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme ‘col·lectiu’ que uneix donants i receptors en un mateix objectiu. Per això, enguany el Banc de Sang i Teixits fa una crida a venir a donar i implicar-hi la família, els amics, els companys de feina, els equips esportius, o els veïns i veïnes.

 

Un pilar casteller digital inèdit que recollirà les donacions fins al 14 de juny

Aquest any la Marató impulsa una iniciativa pionera que és la construcció d’un monument que serà el primer Pilar Casteller Digital que es faci a Catalunya. Aquest monument estarà ubicat permanentment al centre neuràlgic dels 4 municipis catalans, davant dels Ajuntaments. A Barcelona se situarà a la plaça Catalunya, a Girona a la plaça del Vi, a Lleida a la plaça de la Paeria, i a Tarragona a la plaça de la Font.

Aquest castell, que sumarà les donacions finals de la Marató, s’inaugurarà el dilluns 22 a les 11:30h a Tarragona amb la presència de castellers, responsables municipals, responsables del Banc de Sang i donants i receptors. Serà un monument virtual, que es podrà escanejar amb el mòbil, i dinàmic, ja que s’anirà omplint de color vermell amb cada donació que es faci arreu de Catalunya durant els sis primers mesos de l’any, fins al 14 de juny de 2024, coincidint amb el Dia Mundial del Donant de sang. El projecte es donarà per finalitzat amb la totalitat del monument tintat completament de vermell, amb una fita prevista de 130.000 donacions.

Aquest projecte monumental digital vol ser el símbol de l’esforç col·lectiu de la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors. Els castellers i les colles castelleres són un símbol, igual que la donació altruista, del treball aconseguit entre entre tots per un objectiu comú.

 

Calen més de 260.000 donacions l’any

Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. El cert és que aquest any caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats dels pacients.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.