Controlat l’incendi a l'àrea de desballestament de ferralla entre Cerdanyola i Montcada

Hi ha una investigació policial oberta per tal d'aclarir els fets i determinar quines són les causes de l’incendi

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi que s'ha originat aquest divendres 19 d'abril al matí. El foc s'ha produït en una àrea de desballestament de ferralla al km 3 de la N-150, prop d'una zona de barraques entre Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac

Hi han treballat 12 dotacions més 4 dotacions dels Bombers de Barcelona per remullar una gran quantitat de vehicles i contenidors calcinats. Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), només hi ha hagut dos afectats lleus que han estat donats d’alta al mateix lloc dels fets.

 

Deflagracions de gas butà

El cap de l'Unitat Territorial de Bombers de l'Àrea Metropolitana Nord, Jordi Bosch, ha explicat que han aconseguit "controlar el foc perimetralment i assegurar que no arribés a la carretera ni a la zona de barraques".

Tot i això, el foc seguia viu degut a les diverses ampolles de gas butà que hi havia en el terreny i que han provocat diverses deflagracions que s'han escoltat des dels barris propers a la zona: "l'alta temperatura fa que s'obri vàlvula de gas i el foc continui cremant", ha explicat Bosch. El fum negre s’ha pogut veure des de diferents punts del municipi.

Jordi Bosch, cap de l'Unitat Territorial de Bombers de l'Àrea Metropolitana Nord. FOTO: Monica Garcia

Jordi Bosch, cap de l'Unitat Territorial de Bombers de l'Àrea Metropolitana Nord. FOTO: Monica Garcia

 

Investigació policial oberta

En declaracions als mitjans de comunicació, l’inspector en cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’ABP de Cerdanyola, Marcel Pazos, ha avançat que ja "s’ha iniciat una investigació policial per aclarir els fets i determinar quines són les causes de l’incendi". 

Per la seva banda, l'alcalde de Montcada i Reixac, Bartolomé Egea, ha apuntat que “l’Ajuntament ja va realitzar l’any passat una intervenció per requisar unes 1.400 bombones de butà en aquest solar, però sembla que han continuat amb l’activitat”. El batlle ha afegit que estudiaran els expedients oberts i prendran mesures per erradicar el barraquisme.

A la zona també s'hi ha traslladat l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, qui ha agraït la ràpida actuació dels cossos d'emergència.

 

Confinament preventiu i afectacions al trànsit

A causa del gran núvol de fum negre provocat per l'incendi, Protecció Civil ha recomanat el confinament de la població propera durant el matí de divendres.

Pel que fa al trànsit, les entrades 4A i 4B des de la C-58 a Cerdanyola han estat tallades durant gairebé tot el matí. Al voltant de les 14 h ja s'han obert aquests accessos a la C-58 i s'ha creat també un pas alternatiu a la N-150 entre Montcada i Ripollet, perquè "encara hi havia equips d'emergència treballant en l’incendi", segons ha informat el Servei Català de Trànsit (STC). Les retencions a la C-58 han seguit durant bona part del dia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.