El XIV IndiFest estrena la 10a edició de la Tardor Solidària

La 10a Tardor Solidària, s'allargarà els mesos d'octubre, novembre i desembre amb activitats de cinema, de teatre, exposicions i diversos tallers

El Museu d'Art de Cerdanyola, en col·laboració amb la 10a Tardor Solidària, acollirà els mesos d'octubre, novembre i desembre un seguit d'activitats encarades a fomentar l'esperit crític envers "les injustícies i les recriminacions que es produeixen arreu del món". Per aquesta edició titulada 'Tots els mons al MAC' es proposen activitats de cinema, de teatre, exposicions i diversos tallers, la majoria de les quals es faran al MAC. L'Institut Banús rebrà el Taller de Transformació social a través de l'art i el Taller d'Educació per a la justícia social. L’encarregat d’estrenar la Tardor Solidària serà el XIV Indifest el 13 d’octubre a les 19 h al MAC.

Cinema sensibilitzador: XIV Indifest

La Mostra de Cinema Indígena, organitzada per Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes comptarà amb quatre projeccions entre curts, documentals i videoclips. Un any més, el festival impulsarà el cinema i la comunicació indígena per sensibilitzar a la ciutadania en altres maneres de fer les coses, d’organitzar-se i altres maneres de viure que també ens poden aportar molt.

Enguany, el festival comptarà amb Ana Rutilia Ical, defensora del poble indígena Maya q’eqchi’ de Guatemala que està duent a terme una consulta comunitària sobre les extractives que arriben als territoris i espolien o desvien rius, com és el cas del riu Cahabón.

 

Programa X Tardor Solidària

Programa X Tardor Solidària

Pel que fa a la resta de la programació, la mostra de petit format Hope for Syria, organitzada per l’Associació d’Amics del Museu, presentarà obres de Laura Jabbour i Martina Pozzi. Ambdues artistes es van trobar a Barcelona i van crear un collage de temàtica sobre la destrucció del patrimoni sirià. A partir d'imatges de destrucció i aplicant la tècnica del collage, recomponen aquest patrimoni amb una visió optimista amb un missatge d’esperança. Una de les seves obres s’ha convertit en la imatge gràfica de la Tardor Solidària d’enguany compartint el missatge d’optimisme, cooperació, unió i interculturalitat.

Taller de transformació social

 

Entre totes les activitats que ofereix el programa de la Tardor Solidària destaca la Breaking Walls, un taller de transformació social a través de l’art que durà a terme l'alumnat de l'Institut Banús i un col·lectiu de joves nouvinguts de Cerdanyola, entre el 25 i el 29 d'octubre. Breaking Walls és un moviment internacional, nascut a Nova York, que treballa amb el col·lectiu de joves, sobretot en situació de vulnerabilitat social. 

Soraya Tor, tècnica del servei de Cooperació de l’Ajuntament, explica que “la idea és empoderar-los, donant espai a la seva veu i que a través de l’escriptura i el teatre puguin treballar sobre valors vinculats a la justícia global: des de la cura de la terra, l'empatia, la interculturalitat”. El 30 d’octubre es farà la mostra de la peça creada, en principi de teatre.

Monòleg sobre la discriminació

I si d’Indifest obrirà la programació de la Tardor Solidària, el monòleg La negra batalla d’Asaari Bibang la tancarà el 17 de desembre. Bibang, nascuda a Guinea Equatorial, parlarà sobre la dificultat que ha tingut per trobar feina pel fet de ser negra, les discriminacions amb què es va trobar quan era petita a l’escola i la hipersexualització de les dones negres. Tot plegat amb un toc d’humor i un rerefons pedagògic.

A aquestes activitats, se li sumarà la formació virtual Educació per a la Justícia Global, el taller crític de fotografia i realitat virtual Imatge i migració, l’exposició del col·lectiu RUIDO Photo The Backway: la ruta migratòria completa i l’espectacle de teatre interactiu Murs.

La majoria d'activitats tenen places limitades i requereixen haver reservat plaça prèviament. Al programa s'indica què cal fer per reservar.