Més de 200.000€ invertits en el manteniment del Teatre Ateneu

L'Ajuntament de Cerdanyola ha invertit en l'escenari, la il·luminació i l'accessibilitat del Teatre Ateneu, entre d'altres

L'Ajuntament ha fet una inversió de 238.200 euros en els últims sis mesos en actuacions de manteniment i millora de l’equipament del Teatre Ateneu. S'ha actuat sobre la coberta de l'edifici, als lavabos generals, o el sòl de l'escenari, entre d'altres. A més, es preveu pel curs 2022-2023 una nova inversió de 250.000 euros per optimitzar al màxim l’equipament. 

Actuacions ja fetes

En primer lloc, s'han invertit 170.000 € en treballs per a solucionar les goteres de la teulada a sobre el teatre, col·locant una capa de PVC. També s'han fet millores als lavabos generals arranjant les deficiències existents i instal·lant nous sanitaris, amb una inversió de 44.000 €.

7.000 € han estat destinats a la millora d'alguns sòls. S’ha canviat el sòl de l'aula 18 per adaptar l’espai als diferents tallers que s’hi fan. També s’han arreglat tots els desperfectes de la superfície de l'escenari del teatre, recol·locant peces molt malmeses, tapant i arreglant osques i tapes mòbils en desús, polint la fusta, tenyint-la i envernissant-la. 

D'altra banda, s'han invertit 8.400 € en adaptar a la normativa l'antena de radioaficionats que usa el radioclub local, entitat que forma part de la xarxa d’emergència de la ciutat. Per últim, s'ha invertit en material tècnic d'il·luminació per al teatre adquirint 37 nous focus de diverses característiques i prestacions, amb un cost total de 8.800 €.

Inversions de 2022-2023

De cara al pròxim curs encara queden millores pendents. Entre aquestes, està previst adequar a la normativa la ventilació de les sales del soterrani i semisoterrani, a més de la millora de l'accessibilitat a l'escenari. També es posaran a punt diverses parts de la maquinària de la caixa escènica del teatre i se seguirà ampliant el material tècnic amb nou material de sonorització.

El regidor de cultura, Oscar Pons, destaca la importància de mantenir l’Ateneu en les millors condicions possibles per a les persones que en fan ús dia a dia: "La ciutadania és molt activa, culturalment parlant", i per això creu que el govern municipal ha de garantir uns bons equipaments on gaudir de la cultura amb totes les seves possibilitats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.