El 20è Cap de Setmana Ibèric se centra en l'explotació dels recursos naturals en l'època ibèrica

El Museu de Ca n'Oliver ha preparat activitats per als dies 3 i 4 d'octubre

El Cap de Setmana Ibèric arriba a la seva 20a edició els dies 3 i 4 d'octubre. Des del Poblat i Museu de Ca n'Oliver s'han organitzat diverses activitats, totes elles amb aforament limitat i inscripció prèvia, centrades en l'explotació dels recursos naturals. 

Com cada any a principis d'octubre, el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) i els diferents jaciments que integren la Ruta dels Ibers organitzen el Cap de Setmana Ibèric al voltant d'un eix temàtic. Enguany, serà l'explotació dels recursos naturals en època ibèrica pels habitants dels poblats i assentaments de fa més de 2000 anys.

A Ca n'Oliver les diferents activitats que s'han organitzat en col·laboració amb el CRAC i Afocer, permetran descobrir una societat que avui dia seria considerada "sostenible" i que la majoria de recursos naturals que feien servir en la seva vida quotidiana eren "productes de proximitat".

Ca n'Oliver dedicarà la 20a edició del Cap de Setmana Ibèric de Cerdanyola estarà dedicada a la memòria de Lorea Cortada, col·laborada del museu que va morir a l'abril.

 

Programació

Dissabte 3 d'octubre

Jornada de portes obertes al Museu i al Poblat (d'11 h a 14.3 0h i de 16.30 h a 20 h). El Poblat no es podrà visitar mentre es faci la visita guiada del matí (11.30-13 h) i de la tarda (17.30-19 h)

  • Exposició permanent Cerdanyola, terra d'Ibers
  • Exposició temporal El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy

Activitats al Poblat

Ca n'Oliver, un poble iber laietà, visita guiada al poblat a càrrec d'una arqueòloga i membre del CRAC (11.30-13 h) L'activitat és per a majors de 10 anys

En Bilos i la Betinin, ens mostren el seu poblat, visita teatralitzada pel poblat a càrrec del grup Còmics i un arqueòleg del CRAC (17.30-19 h) L'activitat és per a majors de 8 anys

 

Diumenge 4 d'octubre

Jornada de portes obertes al Museu (de 10.30 a 14.30 h)

  • Exposició permanent Cerdanyola, terra d'Ibers. Excepte de 12 a 13.30 h, que es farà una visita guiada
  • Exposició temporal El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l'enginy

Activitat al Museu

L'explotació dels recursos naturals a Ca n'Oliver, visita guiada a l'exposició permanent a càrrec de Joan Francès, director del Museu (de 12 h a 13 h). L'activitat és per a majors de 10 anyss

Activitats al poblat

Tallers de recursos naturals per a nenes i nens de 4 a 10 anys:

  • Construïm cercles de transformació dels recursos naturals
  • Fem un personatge ibèric amb elements del bosc

Cada sessió de tallers començarà a les 11 h, 12 h i 13 h. Només podrà accedir al poblat un acompanyant per família, que haurà de mantenir les distàncies respecte de l'espai acotat dels tallers on estaran els infants. Cada participant tindrà un obsequi.

Els poblats laietants se saluden a les 11.30 h i les 12.30 h. Activitat de comunicació amb miralls amb el poblat del Pugi Castellar de Sata Coloma de Gramenet.

 

Mesures sanitàries

Donada la situació sanitària, en el disseny de la programació s'han tingut en compte totes la mesures higièniques i de distanciament establertes per les autoritats sanitàries: Aforament limitat, tant en les visites lliures com en les activitats programades; Inscripció prèvia per participar a les activitats programades i obligatorietat de portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat.

 

Com inscriure's?

Per poder participar en les activitats del Cap de Setmana Ibèric cal inscriure's prèviament escrivint al correu electrònic del museu (museucanoliver@cerdanyola.cat) o trucant al 93 580 45 00. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.