El 24è Fantosfreak projectarà 40 curts en la pantalla més gran de la seva història

El Fantosfreak d'aquest 2023 es farà entre els dies 17 i 21 de juliol

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, el Fantosfreak, es farà entre els dies 17 i 21 de juliol. El festival tindrà una gran novetat: s'amplia la pantalla del Parc del Turonet on es projectaran els 40 curtmetratges finalistes. Amb la pantalla de 10 metres de llargada, el Fantosfreak fa un salt més en el seu creixement, que ja l'ha convertit en un esdeveniment referent en l'àmbit dels curtmetratges a nivell estatal.

Entre els dies 17 i 20 es projectaran diferents curts cada nit, i el divendres 21 s'anunciaran els guanyadors. També es faran concerts abans de les projeccions i l'últim dia, també com a novetat, es farà l'espectacle Impro Horror Show.

Més info: La programació del 24è Fantosfreak de Cerdanyola

15 curts estrangers

Dels 40 curts finalistes, 25 arriben de diferents punts de l'Estat, i 15 provenen d'altres països. Així, es podran veure històries creades als Estats Units, FrançaIslàndia, Argentina, Itàlia, Colòmbia, Mèxic, Alemanya i Suïssa. També hi ha curts catalans i dues obres de Cerdanyola. Marc López, amb No te dejaré Chesco Murillo, amb Apariciones Fantasmagóricas són els representants de la ciutat en el festival cerdanyolenc.

"Ens fa il·lusió ser engrescadors de l'escena local", ha dit el director del festival, Rafa Dengrà, en la roda de premsa de presentació del 24è Fantosfreak. De fet, el mateix festival va sorgir d'aquesta escena local que bullia al Casal de Joves fa més de dues dècades. "Recordo que en la primera edició, que es va fer al Casal, teníem 50 persones de públic", diu Dengrà, qui posa en valor les 2.000 persones que aplega cada nit el Fantosfreak: "Podríem dir que és el festival de curts que més públic té a tota Espanya. Que un festival de curts tingui 100 persones ja és un èxit".

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Andrea Borrego, ha coincidit en el reconeixement de la importància del festival en l'àmbit cultural a Catalunya i internacionalment, així com per als joves de la ciutat, i ha assegurat que l'Ajuntament continuarà apostant pel certamen perquè continuï creixent.

Protagonisme del terror atmosfèric

L'organització del festival ha hagut d'escollir els finalistes entre 300 curtmetratges. Entre els seleccionats predominen les obres de terror atmosfèric. "Hi ha un rollo més fosc que altres anys, que pot estar reflectint el malestar de la població", assenyala Dengrà. També serà protagonista el gènere fantàstic, així com les obres més freaks.

La llista de premis que s'entregaran es manté respecte a les edicions anteriors: Primer, segon i tercer premi amb dotació econòmica i trofeu; Premi Garmanbozia (a l'esperit més freak), amb dotació econòmica i trofeu; i Premi del Públic, amb dotació econòmica i trofeu.

També es repartiran les mencions especials: Pepito de de Oro a la millor mort; Charlie a la criatura més entranyable; Gagci al millor gag; Avestruz al millor ensurt; Pterodáctilo al millor crit; "Ya se sabe o es sospechoso" a la frase més mítica.

El cartell del 24è Fantosfreak està creat per Mayka Dengrà i fa referència als viatges en el temps.

El cartell del 24è Fantosfreak està creat per Mayka Dengrà i fa referència als viatges en el temps. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.