La 29a Pallassada ha fet saltar llàgrimes de riure a 300 persones al teatre

La Pallassada de la companyia cerdanyolenca Bambalina ha tancat edició amb el doble de públic que l'any passat

El Teatre Ateneu ha acollit aquest cap de setmana la 29a edició de La Pallassada de Bambalina, el festival de teatre infantil centrat en espectacles 'clown'. Sumant els assistents de dissabte i de diumenge, enguay s'ha doblat l'assistència respecte de l'any passat: 300 persones aproximadament han gaudit de l'espectacle, tant adults com infants.

Un show per recordar rialles passades

L'humor de pallassos va ser protagonista la tarda de dissabte 19 de febrer, amb l'espectacle 'Remember Show' de Teatre Mòbil i Marcel Gros, tres antics companys d'escenari que s'han retrobat enguany després de 30 anys. "Vam tenir claríssim que havien de venir", ha explicat la presidenta de Bambalina, Elvi Vila.

L'espectcale Remember Show a la 29a Pallassada de Bambalina. FOTO: Nora Muñoz Otero

L'espectcale Remember Show a la 29a Pallassada de Bambalina. FOTO: Nora Muñoz Otero

L'espectacle va rebre a 170 persones de públic, i va agradar a grans i petits. Cadascun dels tres pallassos, Jordi GirabalMarcel Gros i Atilà Puig, va interpretar un rol particular a barreja entre Showman, Bufó i Pallasso, que va empastar aconseguint no deixar indiferent a ningú. 

Circ i pallassos

Diumenge 20 de febrer va ser el torn d'un espectacale completament diferent però igualment exitós. En l’àmbit del teatre de funàmbuls, la companyia Circ Xic va representar ‘TAXAAAN!!!’, en què els protagonistes Ton Muntané i Dani Tomàs van adoptar els rols de circenses: equilibristes, domadors, músics, pallassos, forçuts, entre altres.

 

L’espectacle té uns sis anys de vida, tot i que enguany era el primer cop que es representava al Teatre Ateneu, arreplegant 130 persones aproximadament de públic. A més, arran de la pandèmia el 'TAXAAAN!!!' s'ha hagut de repensar per fer-se en interiors, quan sempre s'havia fet a carrer.  

Possible última edició de La Pallassada

29 anys després de la primera Pallassada, Bambalina s'està replantejant la continuïtat d'aquest cap de setmana de pallassos. "Ens és difícil trobar espectacles de qualitat que només siguin pallassos, i n'hi ha pocs que encara no haguem portat", ha explicat Elvi Vila, que encara no ha confirmat la suspensió del festival

Tot i això, l'equip de Bambalina està pensant en possibles modificacions de l'espectacle, com continuar fent un cap de setmana especial però ampliant la temàtica a màgia, circ o altres modalitats més enllà de centrar-ho en pallassos.

"La pandèmia ha canviat moltes coses, i com a entitat has de mirar què has de fer per continuar vivint i fer els canvis que hagis de fer", afegeix la presidenta, que sobretot destaca la necessitat d'arribar a més públic per apropar a més infants al teatre. 

La celebració del 40 aniversari

Bambalina ja comença a moure fils per organitzar el 40è aniversari de la companyia, que va ser al gener però no es va celebrar per veure com evolucionava la pandèmia. Elvi Vila ha avançat que l'aniversari se celebrarà, en principi, a finals de maig amb espectacles de carrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.