3 obres de teatre a la meitat de preu per celebrar el Dia Mundial del Teatre

L'Ajuntament rebaixa en un 50% el preu de les entrades per veure 'Birnam', 'Fil de memòria' i  'Fi de partida' al Teatre Ateneu

Cerdanyola del Vallès celebrarà enguany un 27 de març, Dia Mundial del Teatre, adaptat a la situació de pandèmia, davant l'impediment de fer els actes habituals amb la participació d'escoles de la ciutat. L'alternativa que proposa l'Ajuntament és oferir a la ciutadana una rebaixa del 50% en el preu de les entrades per veure els tres espectacles programats entre els mesos de març, abril i maigBirnam, Fil de memòria Fi de partida.

Les entrades per als espectacles del Teatre Ateneu s’hauran de comprar entre els dies 25, 26 i 27 de març, de 10 a 22 h, a través de la pàgina www.cerdanyola.cat/teatre  

25 de març: Birnam

Birnam obre la trilogia de representacions en honor al dia del teatre, el pròxim divendres 25 de març a les 20 h. L'obra està dirigida per Joan Roura a partir del text de Víctor Sunyol i compta amb Lluís Soler com a actor protagonista. L’obra mostra a plena llum les fragilitats i inseguretats d'un veterà actor en la soledat del seu camerino, que es troba desorientat i reflexiu abans de la funció. L'home es manté immers en els seus pensaments mentre el temps avança i cada cop queda menys pel moment de sortir a l'escenari.  

8 d'abril: Fil de memòria 

L’espectacle Fil de memòria serà una de les aportacions de la ciutat a l’Any Ferrater, una jornada que commemora el centenari del naixement del poeta. Pere Arquillué recitarà una selecció de poemes del llibre Les dones i els dies de Ferrater el 8 d’abril, a les 20h. La música de Toni Ubach servirà d'acompanyament al llarg del recital, amb moments de lluïment propi quan canti dos poemes que ha musicat. Pere Arquillué s’ha cenyit al Ferrater més intel·ligible, amb un espectacle molt assequible i entenedor.

27 de maig: Fi de partida

La darrera obra de la promoció del Dia Mundial del Teatre és Fi de partida, de Samuel Beckett, dirigida i adaptada per Sergi Belbel i interpretada per Jordi BoschJordi Boixaderas, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón, que arribarà el 27 de maig a les 20 h al Teatre Ateneu. 

Confinats dins d’una habitació amb dues finestres que els connecten a un exterior sense vida, Hamm, un invàlid cec, i Clov, el seu servent, un home coix i hiperactiu, passen el temps i discuteixen. Nagg i Nell, vells progenitors de Hamm, que viuen dins de dos cubells d’escombraries, els acompanyen. Malgrat les adversitats, tot plegat és un joc banal sense enigmes i solucions ni coses important, que "per això ja hi ha les universitats, les esglésies i els cafès”, diu la promoció de l'obra.  

El manifest del Dia del Teatre 2022

El Dia Mundial del Teatre es va crear l'any 1961 per part de l’Institut Internacional del Teatre (ITI) de la UNESCO, amb l’objectiu de celebrar el teatre a tot el món. Cada any personalitats importants del teatre llegeixen un manifest, que enguany ha estat redactat pel director de teatre, òpera i festivals, el nord-americà Peter Sellars.

El missatge del manifest destaca l’excepcionalitat dels temps actuals: "On és el llenguatge, quins són els moviments i quines són les imatges que podrien permetre'ns comprendre els profunds canvis i ruptures que estem experimentant? I com podem transmetre el contingut de les nostres vides en aquest moment no com a reportatge sinó com a experiència?", es pregunta el director.

Com a resposta, el manifest resol que "el teatre és la forma d’art de l’experiència". És, segueix, "la creació a la terra de l’espai d’igualtat entre humans" i la resta d'elements de la Terra. La pandèmia és molt present en el manifest: "Dos anys de Covid-19 han atenuat els sentits de les persones, reduït la seva vida, trencat les connexions i ens han col·locat en una estranya zona zero d'habitació humana", es pot llegir, afegint que el teatre ajuda a treballar en equip per superar aquesta situació. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.