La 40a Mostra Internacional de Dansa Popular porta els ritmes de Macedònia del Nord i Geòrgia

La mostra es farà entre l'1 i el 5 de juliol

La Mostra Internacional de Dansa Popular de Cerdanyola arriba a la seva 40a edició. Enguany, el festival organitzat per l'Esbart Dansaire Sant Marçal portarà a la ciutat les danses i la música de Macedònia del Nord, Geòrgia i els Estats Units. A més a més, recupera l'esdeveniment participatiu Avui balla el poble.

Problemes logístics han impedit que un dels grups estrangers convidats, el Tarikoni Lagushda de Geòrgia, arribi a temps per fer el tradicional acte de presentació de la Mostra. Per això l’Esbart ha decidit suspendre la presentació i el primer acte de la Mostra serà l’acte central, que es farà el dissabte 1 de juliol a partir de les 22 h al Parc del Turonet. Completen el cartell de l'acte el Folk Dance Ensemble Bitola de Macedònia del Nord, l’Esbart Dansaire de Tarragona i els organitzadors, l'Esbart Dansaire Sant Marçal.

El diumenge 2 de juliol tindrà lloc el concert de música i dansa, a les 20 h a la plaça de l'Abat Oliba. Hi actuarà la formació musical de l'Esbart Dansaire Sant Marçal, així com el Grup Musical de Les FontetesCuarentuna de Barcelona i el grup de dansa Cloggers Yellow Rose dels Estats Units d’Amèrica, des del qual reivindiquen el claquè per a totes les edats. La mostra tornarà als barris de Les Fontetes i Banús. El grup Tarikoni Lagushda de Geòrgia actuarà a la plaça Goya, mentre el Folk Dance Ensemble Bitola de Macedònia del Nord ho farà a la plaça de la Constitució.

Enguany es recupera l'esdeveniment Avui balla el poble perquè els grups de dansa convidats ensenyin a ballar al públic de Cerdanyola. Es farà el dimarts 4 de juliol a les 20 h i a la plaça de l'Abat Oliba. Finalment, la cloenda tindrà lloc el dimecres 5 de juliol també a la plaça de l'Abat Oliba. Hi participaran tots els grups de dansa convidats. 

En una roda de premsa celebrada el dimarts 20 de juny, Andreu Sala, membre de l'Esbart cerdanyolenc va admetre que haguessin volgut fer una 40a edició "més gran". En aquesta línia, Sala va destacar l'esforç que suposa per a l'entitat organitzar aquest tipus d'espectacles i es va mostrar esperançat per la iniciativa que demostra la gent jove de l'Esbart. L'alcalde, Carlos Cordón i el regidor de Cultura, David González, van assistir a la roda de premsa. Cordón va animar la ciutadania a assistir a la Mostra i va posar en valor la riquesa cultural i artística de l'esdeveniment.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.