5.000 persones passen pel Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

El dilluns 12 d’octubre van sonar les últimes notes del Festival Internacional de Blues de 2020. En una edició atípica però emocionant, l’esdeveniment ha tancat amb l’assistència de 5.000 persones i amb èxit d’organització malgrat les mesures de seguretat per la Covid-19.

 

La música segueix malgrat la pluja

”Aquesta ha estat una edició complexa; si la pandèmia era, al principi, el que havia marcat tot el disseny del Festival, després van ser les condicions meteorològiques” diu Siscu Campos, membre de la comissió del Festival de Blues. Per això, l’organitzador vol destacar “la flexibilitat de totes les bandes i del públic per adaptar-se als canvis” i, sobretot, “la predisposició i responsabilitat total” davant la normativa de seguretat per la Covid-19.

En una edició on “la intenció era tirar endavant la cultura per a tothom i la música en directe en uns moments molt complicats per al sector”, s’ha aconseguit exhaurir les entrades i mantenir un cartell del Festival amb una oferta internacional i nacional.

De cara a l’any que ve, Siscu Campos explica que ja tenen moltes idees en ment i que, “encara que no se sàpiga quan es podrà tornar a celebrar un Festival amb normalitat”, ja tenen clar que el format d’aquesta edició ha funcionat molt bé.

Fotos: Les imatges de l'edició 29,5 del Festival Internacional de Blues

Entrades exhaurides

Malgrat que la majoria d’entrades es van exhaurir durant la primera setmana de posar-les a disposició del públic per reservar-les, "la consciència del públic i el respecte per les persones que s’havien quedat sense invitació ha permès anul·lar nombroses localitats per indisposició o problemes d’agenda provocats pel moviment dels concerts", expliquen des de l'organització. Aquestes entrades han pogut tornar a ser reservades immediatament pel públic que ha estat pendent del sistema de ticketing. D’aquesta manera, i malgrat les estrictes mesures de seguretat provocades per la pandèmia i que han obligat a reduït considerablement l’aforament dels espais, prop de 5.000 persones han passat pel XXIX’5 Festival Internacional Blues de Cerdanyola.

 

Espais emblemàtics

“En aquesta edició hem descobert que alguns dels espais meravellosos de Cerdanyola on s’han fet els concerts han vingut per quedar-se”, afirma Campos. La pluja va tornar a obligar a traslladar concerts al Teatre Ateneu i a moure el calendari. Tot i això, els espais es van omplir de públic. Amb bandes com A Contra Blues, The Sick Boys, Alber Solo & The Firebirdblues Sun Street Blues o artistes com Jodie Cash o Gaby Jogeix han ajudat a descobrir uns espais desconeguts per a molts que han acollit concerts de primer nivell.

La masia Can Cordelles va ser protagonista de moltes fotografies tant en la seva versió matinal com nocturna. També va sorprendre l’amfiteatre de Can Serraparera, on aquests dies s’ha pogut escoltar blues, jazz i fins i tot rock. La pista d’hoquei de la Biblioteca Central també va acollir concerts, així com un espai més conegut com és el jardí de Ca n’Ortadò.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.