Activitats infantils i concursos per preparar Sant Jordi

La ciutat segueix celebrant activitats amb la lectura com a protagonista. A pocs dies de la diada de Sant Jordi, s’engeguen iniciatives com concursos o propostes per als més petits

Fa setmanes que Cerdanyola del Vallès es prepara per rebre Sant Jordi endinsada en un conjunt d’activitats literaries que els pròxims dies arriben al seu apogeu. Els contes infantils dels Tales Trucks i els concursos per Sant Jordi centren l’agenda d’aquesta setmana.

 

Contes sobre rodes

Les caravanes dels contes Tales Trucks arribaran a Cerdanyola aquest 17 d’abril, d’11 a 20 h, a la pista d’Hoquei de la Biblioteca Central. Es tracta d’una activitat presencial i familiar que permetrà que caravanes i altres artefactes amb rodes visitin els carrers de la ciutat per oferir la narració de contes, màgia, circ, música i cançons.

Les entrades gratuïtes per assistir-hi ja s'han esgotat, però l'Ajuntament convida a tothom que s'hagi quedat sense entrada a consultar el web www.cerdanyola.cat/teatre, ja que les entrades que es cancel·lin es tornaran a posar al web per poder ser reservades.

 

Concurs fotogràfic

Aquest any es posa en marxa el primer concurs fotogràfic Instagram Sant Jordi 2021 “Llibres, lectura, ... vida”, dins la programació del “Més que lletres”.

L’organització, a càrrec de l’AFOCER i l’Ajuntament, vol destacar fotografies de moments i situacions de lectura al municipi. El termini de presentacions de les obres és del 19 de març al 26 d’abril.

Cada persona participant podrà penjar a Instagram un màxim de 5 fotografies de mida i format lliure. Caldrà que les etiqueti amb el hashtag #santjordi21_afocer, fent esment com a comentari o títol a: @ajuntament_cerdanyola i @afocer.

 

Concurs de punts de llibre

Cerdanyola Comerç i Serveis organitza el seu primer concurs de dibuix de punts de llibre de Sant Jordi. D’aquesta manera, fan partícips als cerdanyolencs del disseny del punt de llibre que repartirà l’associació a tots els comerços associats l’any vinent.

Aquest concurs consta de tres categories, infantil (fins a 11 anys), juvenil (de 12 a 17 anys) i adult (majors de 18). S’atorgarà un premi per a cada categoria que consta d’un val descompte amb valor de 200 euros per gastar als comerços de Cerdanyola Comerç i Serveis. El termini de presentació és fins el 22 d’abril.

 

20a Marató de Lectura

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, de 8 a 20 h es proposa a la ciutadania que participi en la 20a Marató de Lectura que comptarà amb 12 hores d'activitats virtuals, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i d'altres que es faran de forma presencial, per part d'escoles, entitats i altres col·lectius de la ciutat.

El Teatre de l'Ateneu serà l'escenari d'un plató de TV que retransmetrà en streaming durant 12 h sense pausa lectures presencials i en línia d'autors i autores homenatjats al llarg d'aquests 20 anys, amb la veu d'alumnes d'escoles de la ciutat, escriptors i escriptores, agents culturals, ciutadania, entitats...

 

Parades de llibres i roses el 23 d'abril

Adaptant la diada a la pandèmia, no es farà la fira de parades de llibres i roses tradicional al centre de la ciutat, sinó que es distribuiran davant de les llibreries i floristeries.

Així, per Sant Jordi les parades de llibres i roses sortiran al carrer a Cerdanyola tot i que ho faran sense concentrar-se en un únic lloc com és tradició. Les floristeries i llibreries de la ciutat que ho hagin sol·licitat podran instal·lar una parada davant la botiga o a pocs metres d’aquesta tal i com està recollit en el Pla Específic de Sant Jordi.

"Els establiments autoritzats disposaran d’una carpa i tanques pel control d’aforament per mantenir la distància de seguretat i poder complir amb les mesures COVID", explica el consistori. A més, hi haurà floristeries i llibreries que oferiran el servei a domicili per portar la rosa o el llibre fins a casa.

 

 

Programa d’activitats

15 d’abril
19 h
Cafè amb lletres
Víctor García Tur presenta
L’aigua que vols, 61è premi Sant Jordi de novel·la. Proa publicarà l’obra el mes de febrer.
Acte virtual. Retransmissió a través del perfil Instagram de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
Conduirà l’acte: Jordi Nopca
Organitza: Ajuntament. L’activitat forma part del Pla Director de Lectura.

17 d’abril
11 a 20 h
2a Trobada de Tales Trucks
Caravanes i altres artefactes amb rodes visitaran la ciutat per oferir activitats de narració de contes, màgia, circ, música, cançons i altres.
Per públic familiar.
Cal reservar entrades. A través del web www.cerdanyola.cat Aquesta activitat, com totes les presencials, es faran complint les mesures COVID19.
Lloc: pista d’hoquei (darrere de la Biblioteca Central).

18 d’abril
11.30 a 13.30 h
Llibres, lletres i números
Taller de confecció de llibres durant el qual parlarem dels alfabets antics de la mediterrània i treballarem amb els números romans amb els quaals paginarem el nostre llibre.
Per participar cal incripció prèvia al 935 804 500 o al correu [email protected] 
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver
Activitat per a públic familiar (a partir de 8 anys)
Organitza: CRAC amb la col·laboració de l'Ajuntament (Museu d'Història)

22 d’abril
19 h
El Contacontes
Acte que comptarà amb la participació de Carme Alern, Eva Esther Pérez, Joan Todó, Josep Maria Riera, Luís Ezquerra, Maite Barceló, Marutxi Beaumont, Bernardí Martorell, Masha Mor i Miquel Sánchez. Presenta Toni Álvaro.
Lloc: Jardí de Ca n’Ortadó
Organitza: La Constància Factoria Cultural 

23 d’abril
De 8 a 20 h.
XX Marató de Lectura
L’edició d’enguany, a banda de la dualitat de la presencialitat i virtualitat de les persones participants, farà un homenatge a moltes de les autores i els autors que han protagonitzat edicions anteriors de l’esdeveniment.

24 d’abril
12 h
Conte Infantil
El castell del Drac

A càrrec d’Albert Estengre
Un castell on ningú volia entrar perquè deien que la porta era tacada amb la sang de tres bruixes xarugues.
Públic: més de 4 anys
Lloc: Sala Enric Granados amb places limitades. Inscripció al web de la Biblioteca Central https://www.bibliotecacerdanyola.cat/  a partir del 17 d’abril. 
Organitza: Biblioteca Central de Cerdanyola

 

Més propostes:

Aparadors literaris
Del 10 d’abril al 10 de maig
L’objectiu és que les lletres decorin els aparadors dels comerços de la ciutat. 
Organitzen: Servei Local de Català i l’Ajuntament

Fins al 26 d’abril
Asseu-te amb la poesia. Homenatge al poeta i arquitecte Joan Margarit (1938-2021)
Acció que ha folrat els bancs de granit del carrer de Sant Martí amb una selecció dels poemes del poeta de Sanaüja. 
Aquesta activitat forma part dels actes al voltant del Dia Mundial de la Poesia
Lloc: carrer de Sant Martí
Organitza: Ajuntament (Pla Director de Lectura)

I Concurs fotogràfic Instagram Sant Jordi 2021 
Vol destacar fotografies de moments i situacions de lectura al municipi. Les bases es podran consultar a www.cerdanyola.cat
L’admissió de les obres es farà fins al 26 d’abril.
Organitzen: AFOCER i Ajuntament, 

23 a 25 d'abril
Llibres i flors
Com cada any, el Museu ofereix a les persones que el visitin aquests dies un llibre sobre Cerdanyola del Vallès i un punt de llibre original. En aquesta ocasió, però, el punt de llibre no es farà,  es regalarà un decorat amb flors seques que ha fet en Tito Vera.
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver
Organitza: CRAC

Fins al 5 de maig
Exposició
Un llibre per viure
Aquesta és una exposició col·lectiva i les obres que es presenten tenen entre elles el llibre com a fil conductor. En un món cada cop més digital i avesat a la tecnologia, en ple confinament un element ben tradicional pren una renovada rellevància: el llibre. Així, aquesta exposició vol reflexionar al voltant de la importància del llibre – i en extensió, de la cultura – en una època de crisi sanitària, social i econòmica, i com les pàgines escrites ens ha obert una finestra de llibertat.
Lloc: Espai Elisa Arimany. Biblioteca Central de Cerdanyola.
Organitza: Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès.