L'agenda cultural de la ciutat es reactiva amb l'inici d'any

Teatres familiars, concerts i noves sessions del Cafè amb lletres arriben per omplir de cultura aquest 2021 malgrat la pandèmia

Malgrat la pandèmia per la Covid-19, Cerdanyola del Vallès acull diversos actes culturals durant els pròxims mesos. Amb la reprogramació dels espectacles que es van suspendre l’any passat i amb la presentació d’altres de nous, l'agenda cultural es torna a reactivar a poc a poc. 

"Els Brugarol", una comèdia sobre els llinatges familiars

El Teatre Ateneu obre temporada, el divendres 22 de gener a les 20 h, amb "Els Brugarol", una comèdia escrita i interpretada pel sabadellenc Ramon Madaula, qui compateix escenari amb el seu nebot, l’actor Jaume Madaula i l’actriu Estel Solé. 

L’obra se situa a cal Brugarol, una família de l’alta burgesia catalana. La filla Anna, que és activista social i feminista, decideix canviar-se el cognom pel de la mare. Per a l’Antoni Brugarol, el pare de l’Anna, és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol, un dels cognoms amb més tradició de la comarca, i haurà de recórrer a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna no es canviï el cognom.

L’espectacle Els Brugarol va obtenir el Premi Recull 2020. La direcció és de Mònica Bofill i té una durada de 80 minuts. 

Venda d'entrades

Anticipades a l'Ateneu: 15 € general; 11 € estudiants i pensionistes 

Anticipades a Internet: 14 € general; 10 estudiants i pensionistes

Dia de la funció: 20 € general i 11 € estudiants i pensionistes

Es poden comprar en el següent enllaç. L’aforament del teatre és limitat. Per assistir-hi cal seguir la normativa sanitària vigent.

 

Més teatre

"De Mares i Filles"

El 12 de febrer a les 20 h damunt de l'escenari de l'Ateneu tindrà lloc el retrobament d'una mare i una filla a l’habitació d’un hospital després d’haver passat cinc anys sense parlar-se. Una conversa forçada en què la filla descobrirà aspectes inversemblants de la seva mare i, sobretot, de la seva família.

La posada en escena de De Mares i Filles necessita dues actrius que tinguin el do de la comèdia, i que, al mateix temps, puguin arribar al fons del cor de l’espectador per obtenir el resultat dramàtic més desitjat, la combinació equilibrada de riures i llàgrimes. Aquestes són Mont Plans i Annabel Totusaus.

Entrades: 18 €; anticipat: 14 €; Estudiants i pensionistes: 10 €. Es poden aconseguir al següent enllaç. L'aforament és limitat i cal seguir la normativa sanitària vigent.

"T’estimo si he begut"

Un espectacle amb cançons a partir dels relats de l’autora adaptats al teatre per ella mateixa. Històries esbojarrades i contradictòries que fascinen per la seva singularitat, protagonitzades per personatges no gens carismàtics, no gens agraciats i potser una mica còmics. 

El 5 de març a l'Ateneu a les 20 h. Entrades: 22 € ; anticipat: 17 €; Estudiants i pensionistes: 12 €. Es poden aconseguir al següent enllaç. L'aforament és limitat i cal seguir la normativa sanitària vigent. 

"Rosita"

 

El 12 de març a l'Ateneu a les 20 h, una de les dones inoblidables que va imaginar Lorca, l’última en pujar a l’escenari, la història de Rosita parla dels prejudicis que la van aïllar i la van marcir. El text original explica el drama de Rosita, que espera durant 25 anys que el seu promès torni d’Amèrica per casar-se amb ella.

Entrades: 12 €. Ho organitza la companyia local Las Melinas. 

Teatre familiar

El 24 de gener a les 12 h Bambalina presentarà "Hai, la pescadora de somnis" al teatre Ateneu. Un caragol de mar emet la música de l’oceà. En un vaixell de cartó, Hai, la pescadora de somnis, inicia la seva aventura poètica per l’oceà de la imaginació. Hai convida al públic a submergir-se en aquest viatge oníric de màgia, titelles i moviment. 

Entrades: De 3 a 12 anys 5 €; Adults 7 €. Es poden aconseguir al següent enllaç i també una hora abans de l’inici de l’espectacle a l’Ateneu.

Ja el 21 de març a les 12 h, la companyia El Replà presentarà l'espectacle musical "Quan les nenes volen alt". L’Adriana, la Ximena i la Martina tenen grans somnis. El Sr. Sivolspots està construint ales per tal que puguin assolir-los.

Entrades: De 3 a 12 anys 5 €; Adults 7 €. Es poden aconseguir al següent enllaç i també una hora abans de l’inici de l’espectacle a l’Ateneu.

 

Concert de la Jove Orquestra de Cerdanyola

La Jove Orquestra de Cerdanyola acomiada aquest 2020 amb la soprano Ana Puche com a convidada d’honor en un programa de música íntegrament barroca.

El 6 de febrer a les 19 h al teatre Ateneu, al concert "Tragèdia i humor al barroc", els espectadors escoltaran algunes de les àries més delicades de les òperes de Haendel així com la música i l’humor de Telemann que ens acostarà a una de les grans obres mestres de la literatura universal com és “El Quijote” de Miguel de Cervantes.

Entrades: 6 € general, 4 € reduïda (12-18 anys, majors 65 anys) Gratuït socis JOC i menors de 12 anys. Es poden aconseguir al següent enllaç. L'aforament és limitat i cal seguir la normativa sanitària vigent.

 

Cafè amb lletres 2021

Les vivències d’un home sol i sense gaires obligacions que arriba a un paratge desconegut, boirós, ple de tensions soterrades obren el Cafè amb lletres 2021. Es tracta de La casa de foc (Proa : 2020), obra de Francesc Serésguardonada amb el II Premi Proa de novel·la 2020. 

La sessió del Cafè amb lletres serà virtual, es farà el 21 de gener a partir de les 19 h a través del perfil municipal a InstagramMontse Serra acompanyarà Francesc Serés en la sessió del Cafè amb lletres.

Els propers Cafès amb lletres

Dijous 18 de febrer, Jordi Amat presentarà El fill del xofer, amb Joan Burdeus.

Dijous 18 de març, Juana Dolores Romero parlarà amb Esteve Plantada de Bijuteria, 56è Premi Amadeu Oller.

Dijous 15 d'abril, Víctor García Tur xerrarà amb Jordi Nopca de L'aigua que vols, obra guardonada amb el 61è premi Sant Jordi de novel·la.

Dijous 20 de maig, Núria Esponellà conversarà amb Jordi Milian (Illa de Llibres) sobre Ànima de Tramuntana, Premi Prudenci Betrana 2020. 

Totes les sessions del Cafè amb lletres comencaran a les 19 h.