Alex Vega: "'El otro lado' és una experiència on la por i el riure es barregen de manera complexa"

Entrevista a l'actor cerdanyolenc Alex Vega

El passat 23 de novembre es va estrenar la nova sèrie de Movistar ‘El otro lado’, creada per l’humorista Berto Romero. Una producció de sis episodis en què un periodista especialitzat en els fenòmens paranormals es troba amb un cas de poltergeist a un pis de l’extraradi de Barcelona i s’acabarà convertint en la investigació més important de la seva vida. L’actor cerdanyolenc, Alex Vega, interpreta al Robert, un dels personatges més impactants de la sèrie.

 

Definiries ‘El otro lado’ com una sèrie d’humor o de terror?

S'ha assolit un equilibri impressionant en aquesta producció. Tot i que comporta un cert risc, l'humor no s'ha exagerat fins al punt de ser desconcertant. És una experiència on la por i el riure es barregen de manera complexa, i aconseguir aquest equilibri és una tasca difícil. A més, amb actors de reconeguda trajectòria, el resultat ha estat excepcional. El millor de tot és que són històries corrents. Casos que, tot i ser fenòmens paranormals, podrien ser perfectament reals.

 

Parlant d’històries paranormals, el personatge que interpreta el Berto Romero està inspirat en Íker Jiménez o vol fer una paròdia d’ell?

Considero que el que es presenta no és una paròdia, sinó més aviat una expressió de respecte i homenatge a altres professionals. Crear aquest contingut ha implicat un tracte cuidat i sincer, reflectint una fusió de l'humor català i anglès, subtil però punyent.

 

És amb aquest tipus d’humor amb el que t’hi sents més còmode treballant?

En veritat, jo sóc un amant de tot tipus d'humor i m'agrada molt riure’m de tot. Però, crec que l'humor que millor em defineix és l'humor surrealista, l'humor absurd. És a dir, un humor que potser, de primeres, sembla que no tingui cap sentit, però si t'hi pares a pensar una estoneta, realment en té molt. A més a més, a la sèrie s'explora aquest tipus d'humor, des del surrealisme, fins a l'humor anglès, que també és un punt crític envers la realitat actual.

"L'humor que millor em defineix és l'humor surrealista, l'humor absurd"

 

Tu interpretes el Robert, que és un caça-fantasmes, com descriuries aquest personatge?

El Robert és una persona que, per començar, no està bé del cap. És una persona treta d'un altre món, com si fos un personatge que ve d’una altra sèrie i d'una altra època. Personalment, el personatge del Robert em sembla un personatge molt diferent a tot el que jo he fet en tota la meva trajectòria i em semblava interessant poder interpretar-lo, perquè la veritat és que ni jo tinc ni idea de com és.

 

I què tal ha sigut treballar amb actrius i actors de la talla de l’Eva Ugarte, la María Botto o el Nacho Vigalondo?

Realment, aquesta sèrie ha sigut una cosa espectacular, perquè durant tot el procés de rodatge, tot l’equip hem fet molta pinya. Tots estàvem en el mateix vaixell, remant en la mateixa direcció i amb la mateixa intensitat. A més a més, els directors de la sèrie, tant el Javier Ruiz com l’Alberto de Toro, s'han mostrat molt propers amb tots nosaltres, la qual cosa crec que és un detall per part d'ells. En definitiva, els actors i actrius estem molt contents i això s’ha vist reflectit en el resultat final.

"Durant tot el rodatge,tots estàvem en el mateix vaixell, remant en la mateixa direcció i això s'ha vist reflectit en el resultat final"

 

Hi haurà una nova temporada de ‘El otro lado’?

Penso que seria genial poder fer-ne una nova temporada. La veritat és que ha sigut una experiència increïble per a tots nosaltres i crec que ha tingut una molt bona rebuda per part del públic. Així que crec que seria genial poder continuar amb aquest projecte.

 

Quins són els teus referents en el món de l’humor?

Jo tinc el record de que amb quatre o cinc anys, la meva àvia Mercè em posava el VHS de l’obra de teatre ‘Celeste... no es un color’, on sortia la Lina Morgan. I jo sempre dic que em dedico al que em dedico, realment, per Lina Morgan. Sense ser-ne del tot conscient, jo veia que ella feia un acudit i ella mateixa se’n reia. Per tant, jo volia gaudir de la meva feina com ho estava gaudint ella, perquè al final estic en aquest món per això, per compartir el meu humor, la meva música i el meu amor per l'art i per viure.

"Al final estic en aquest món per compartir el meu humor, la meva música i el meu amor per l'art i per viure"

 

Quins projectes que tens entre mans properament?

A llarg termini, estic treballant en una pel·lícula que parla sobre la vida dels meus pares. Serà una pel·lícula que narrarà tota la vida dels meus pares i que després s'enllaçarà amb la meva. Tampoc vull avançar moltes coses més, però sí que et puc assegurar que serà tota una referència a l’humor i que, evidentment, Cerdanyola hi estarà molt present. A banda d’això, també estic preparant altres projectes més artístics, com projectes musicals o de performance, i la veritat és que estic molt il·lusionat amb tot això.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.