L'Altimira Festival torna arrassant després de l'aturada per la pandèmia

El festival de l'associació Musikaos ha fet vibrar el Turonet aquest dissabte 7 de maig amb rock, punk i metal en viu

El hardcore, el heavy metal i el rock s'han fet escoltar aquest dissabte 7 de maig al Parc del Turonet, en l'Altimira Festival. Des de les 17 h, nou bandes han passat per l'escenari per tocar i cantar davant de joves, adults i inclús famílies amb infants. El festival de Musikaos ha tancat així una 8a edició molt esperada: "Estem molt motivats i els ànims estan pels núvols", explica el president Txosse Ruiz.

8a edició de l'Altimira Festival. FOTO: Nora Muñoz Otero

8a edició de l'Altimira Festival. FOTO: Nora Muñoz Otero


Cervesa en mà, desenes d'admiradors d'aquests estil de música han assistit als concerts i han pogut consumir en dues foodtruck i una barraca instal·lades. També s'ha aprofitat l'ocasió per a vendre merchandising dels artistes que hi han actuat. “Comparant amb altres anys la veritat és que hi ha una afluència bastant xula”, assegura Ruiz. 

Set hores i nou bandes

El repertori ofert per les nou bandes ha estat variat. El trio de power pop amb cançons curtes i sentimentals, Secondbest, ha iniciat els concerts en un moment en què encara no hi havia gaire ambient al Turonte. No ha estat fins a les 18.30 h, amb l’actuació de Pangea i el seu hardcore melancòlic en català, que els assistents no han començat a omplir la pista.

La veu amb potència del vocalista de Pangea ha deixat pas al so del baix i la bateria del duet Zarza, que ha estat ben rebut pel públic. L'estil death metal hardcore també ha tingut cabuda en el festival, representat per Futuro Primitivo, un grup que integren exmembres de Vórtice, Cabestro i Uziel.

També s'ha convidat la banda de referència en l'escena rock, Último Rekurso, que inclou dos integrants vinculats amb Cerdanyola un per viure-hi i el segon per treballar-hi. El seu torn ha estat a les 20.15 h, hora en què l'ambient s'ha animat definitivament i els assistents han anat augmentant a mesura que es ponia el sol. 

Les bandes nocturnes han estat The Capaces, Yawners, Blowfuse i Nueva Vulcano, que ha actuat  ales 23.45 h. L'organització ha previst que les bandes amb més experiència actuessin a la nit, moment en què s'espera sempre que arribin més espectadors. 

Un espai per a les bandes cerdanyolenques

La pandèmia var obligar Musikaos a cancel·lar dues edicions seguides d'Altimira Festival: "Vam preparar el 2020 i quan ho teniem tot fet després de dos mesos treballant-hi i amb un cartell bastant espectacular amb artistes com Hamlet, es va suspendre pel covid”, es lamenta Txosse Ruiz. Però més enllà d'això, la Covid-19 no ha afectat en gran mesura el funcionament intern de l'associació.

8a edició de l'Altimira Festival. FOTO. Nora Muñoz Otero

8a edició de l'Altimira Festival. FOTO. Nora Muñoz Otero

Txosse Ruiz ha aprofitat per a fer la reclamació que fa de costum: "Les bandes de rock cerdanyolenques necessiten una sala en condicions on assajar i fer concerts anuals. Si realment Cerdanyola és la ciutat de la música, de moment no ho sembl", conclou. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.