Els Amics del MAC presenten la mostra 'Domini' sobre l'hegemonia social

L'exposició es podrà visitar al Museu d'Art de Cerdanyola a partir de dijous 14 de juliol al Museu d'Art de Cerdanyola

Els Amics del MAC presenten el 14 de juliol a partir de les 19 h Domini, una mostra de l'artista vallesana Francesca Riu Jacas que com totes les anteriors és ’art contemporani que reflexiona sobre el món actual. Aquesta exposició forma part de la programació dels Amics del MAC que se centra en la perspectiva social i que neix de la col·laboració amb la undació Fornells-Pla i Conxa Sisquella de La Garriga. L’exposició es podrà visitar al Museu d'Art de Cerdanyola durant tot l’estiu i fins el 2 d’octubre.

Art sobre l'hegemonia d'uns sobre altres

Domini sorgeix "de la investigació de materials quotidians i recontextualitzant tècniques i pràctiques tradicionals, sovint atribuïdes a la feminitat", explica Riu Jacas, a partir dels quals treballa al voltant del concepte de la reproducció de la ideologia dominant. Dona protagonisme a problemàtiques concretes de l’entorn que afecten les nostres vides i la nostra manera de fer i relacionar-nos, per tal d’entendre on vivim i de quina manera per poder-ho canviar.

L'artista investiga, així, sobre les causes i les conseqüències de l’hegemonia d’un poble per sobre dels altres, proposant a l’espectador un seguit d’obres que reflexionen sobre el domini i, en paraules de l’artista: "Concretament al mode de producció capitalista i el seu afany acaparador, però també algunes conseqüències devastadores, com ara les guerres i les crisis de refugiats". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.