Salt de qualitat en les activitats infantils i de cultura en la Festa de Tardor 2023

La Festa de Sant Martí torna a l'envelat de la Plaça Sant Ramón entre el 4 i el 13 de novembre

Una nova Festa de Tardor arriba a Cerdanyola del Vallès entre el 4 i el 13 de novembre en una edició molt especial, la que coincideix amb el 45è aniversari de la Comissió de la Festa de Sant Martí i de la pròpia festivitat. Enguany la filosofia de la festa està marcada sobretot per l'aposta en actuacions infantils exhibicions de cultura de molta qualitat. També es farà homenatge a una part de la història de la ciutat, a més de gaudir un any més de la Martinada i la Nit Jove, el moment més esperat pel jovent. 

Les activitats de prefesta

Durant la presentació en roda de premsa de la festa el passat divendres 27 d'octubre, diversos integrants de la Comissió van repasar la programació. Començant pels dies de prefesta, Gemma Montcada va destacar la mostra cerveses artesanes, una activitat mai abans inclosa al programa que es farà dissabte 4 de novembre a la Plaça de l'Abat Oliba.

Diumenge 5 es farà a la Plaça de Jaume Grau i Altayó el tradicional concurs de paelles. Les inscripcions ja estan tancades i enguany s'ha tornat a batre rècord d'assistència. Tot i que enguany moltes activitats es faran en nous espais, en cas de pluja es traslladarien a l'espai principal de cada any, l'envelat de la Plaça Sant Ramón. 

Cinema històric de Cerdanyola

El plat fort de la festa començarà a partir de dimecres 8 de novembre, un any més recordant moments històrics de Cerdanyola. Si l'any passat es va fer la nit del Quijote, enguany la comissió ha volgut homanetjar el Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC), celebrant una nit de cinema històric amb els materials que conserven. Es reproduiran imatges filmades de la primera Festa de Tardor, imatges de famílies d’estiuejants i altres joies amagats als calaixos del GREC.

També es farà la presentació del llibre pòstum d'Albert Làzaro, Més coses de Cerdanyola."Els que estimem Cerdanyola i tots els canvis que ha viscut, no ens ho podem perdre", va argumentar el membre de la comissió, Ramón Sauló

Teatre provocatiu amb humor

La comissió va voler fer especial èmfasi a la qualitat de les funcions de teatre que es representaran a l'envelat de la plaça Sant Ramón el dijous 9 de novembre. Després de l'èxit de l'any passat amb la visita de El Foraster, enguany l'actriu Mercè Aranega portarà una obra que està ocasionant debat a l'esfera pública: Instruccions per fer-se feixista, una obra que vol despertar consciències amb un humor "gens fàcil" segons comentava Sauló.

Aranega desplega amb ironia una sèrie d'arguments per a convèncer la gent a fer-se feixista, tractant aquest tema d'una manera provocadora: "M'ha costat molt fer això perquè clar, no és un personatge, soc jo, i com mes jo sigui més s'ho creurà la gent", comentava l'actriu en una entrevista a TV3.

Diumenge 12 de novembre, l'imitador Pep Plaza presentarà Autoficció un espectacle d'humor música en què fa un repàs per anècdotes autèntiques i inventades. Per a poder cobrir les despeses, la Comissió ha hagut de cobrar entrada per a les dues la funcions. Els passis es poden comprar a Entrápolis a un preu de 12 euros

El jovent, protagonista del pregó

El divendres es farà el tret de sortida del cap de setmana festiu amb el pregó a les 18 h, a càrrec del Consell Escolar Infantil i Juvenil de les Escoles de Cerdanyola. Si altres anys les entitats culturals havien estat les protagonistes, "enguany hem apostem per la gent més jove, i tenen molta il·lusió per venir".

Tornen la Martinada i la Nit Jove

La Martinada és tota una tradició de la Festa de Tardor, que es repeteix des de l'any 2019. "El jovent de la comissió li tenim especial estima perquè és una festa pensada per la gent jove de Cerdanyola"; comentada el Dj Eros a la roda de premsa. Enguany es fa una especial aposta per artistes locals: la festa començarà a les 21 h amb Sardadefacto, Tapeo Sound System farà versions a les 23 h, i el mateix Dj Eros acabarà la festa a la 1 h. 

Aquesta edició coincideix amb la 10a Nit Jove, i repetiran el grup de versions Big Mouthers, i a les 11.30 h tancarà Banda Neon. Les dues festivitats es faran a l'envelat de la Plaça Sant Ramon. 

Tancament infantil

L'últim dia de la festa serà dilluns 13 de novembre, amb una matinal d'esdeveniments esportius com el Torneig 7x7 del Cerdanyola Futbol Club i el tercer Torneig de Tennis Taula. A les 10 h es farà la Matinal Infantil amb animació. El circuit de jocs infantils estarà amenitzat per un grup de música i teatre. A la tarda es farà la Xocolatada i a les 18.30 h serà la fi de festa amb l'espectacle Euphoria, per a tots els públics. En cas de pluja, la matinal es farà a l’envelat. 

Homenatge a la Comissió

L'integrant de la comissió, Fèlix Heras, va voler dedicar unes paraules a reconèixer la feina de la Comissió en els últims 45 anys "dels que hi han estat, els que hi són i els que hi seran". Una feina que requereix molta implicació durant tot l'any. 

Durant la roda de premsa, el regidor d'educació David González va agraïr la feina que cada dia fa la comissió organitzant una festa que "no és una festa de barri, tampoc patronal: heu aconseguit generar activitats que tothom s’ha fet seves". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació