Arriba la XVI edició de l'Indifest amb tres projeccions

Cerdanyola acull la sessió 'En femení i plural' amb la intenció de donar-li una visió feminista a la mostra

En el marc de la XII Tardor Solidària de Cerdanyola l’encarregat d’estrenar la Tardor Solidària serà el XVI Indifest: Mostra de Cinema Indígena, aquest dimarts a les 18:30 h al Museu d'Art de Cerdanyola.

La Mostra de Cinema Indígena, organitzada per Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes comptarà amb projeccions de curts, documentals i videoclips. Un any més, el festival impulsarà el cinema i la comunicació indígena per sensibilitzar a la ciutadania en d’altres maneres de fer les coses, d’organitzar-se i altres maneres de viure que també ens poden aportar molt.

Cerdanyola acollirà la sessió En femení i plural, la qual comptarà amb la projecció dels curtmetratges: Afluencias (13’), Cuatro caminos (27’) i Luna de Verano (25’). La sessió comptarà amb la presència de la directora de cinema Nelly Kuiru (Amazones, Colòmbia), actual coordinadora de CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas).

En aquest sentit, el regidor de Solidaritat i Cooperació, Antonio Otero, ha comentat que "en aquesta edició se li vol donar una visió feminista a les activitats i els curtmetratges de l'Indifest és una bona mostra d'això".  

 

Afluências (2022, Brasil)

Afluências és una film de Iasmin Soares que parla sobre l’afectivitat i la sexualitat de les dones indígenes. A través dels testimonis de les entrevistades, la pel·lícula mostra com el poder colonial va afectar la manera d’estimar i rebre amor d’aquestes dones.

 

Cuatro Caminos (2022, Guatemala)

Un recorregut per les quatre lluites i resistències principals per a la dignificació de les Abuelas Comadronas a Guatemala, resistències contra un país i un ministeri racistes que s’esforcen per fer-les desaparèixer. Un film de Gabriela Chaim Tumax Alvarez.

 

Luna de verano (2022, Colombia)

Deyanira és una nena indígena que, després de l’assassinat del seu pare, surt per primera vegada de la seva comunitat, al nord del Cauca cap a la ciutat de Cali, per a treballar com a empleada del servei domèstic. Ana Lucía, la mare, després de setmanes de no tenir notícies de la nena, té un mal pressentiment, per la qual cosa demanarà ajuda a un kiwe thë (Metge Tradicional Nasa).

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.