Tres artistes cerdanyolencs reflexionen sobre la censura en una nova exposició del MAC

L'exposició es pot visitar fins al 28 de març

L'Associació d'Amics del Museu d'Art de Cerdanyola i l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola han presentat l'exposició ERROR 404. IMATGES CENSURADES, que es pot visitar al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC). La mostra és una reflexió i una alerta sobre la manca de llibertat d'expressió i la censura.
 
A partir de tres episodis de censura motivada per la nuesa d'unes obres s'ha demanat a tres artistes de la nostra ciutat Claúdia Carreras, Olga Molina i Txan Grau la creació d'una obra nova que denuncies els episodis viscuts i d'aquesta manera donar resposta artística a un art censurat.

Captura de Pantalla 2021 02 22 a les 9.27.00

 

Captura de Pantalla 2021 02 22 a les 9.27.08

 

"Tres exemples d'obres relacionades amb la nostra ciutat que han patit la cruesa de la repressió en un període de temps que va des del 1975 fins a l'actualitat i ens mostra com malgrat trobar-nos en el segle XXI la llibertat d'expressió continua essent una fita llunyana", destaquen des del MAC.

La duresa de la censura queda reflectida en les peces exposades, des del dibuix realitzat per Jesus Bolinaga pel qual va ser jutjat just al finalitzar el franquisme i que ha estat treballat amb una mirada irònica per Olga Molina, passant per la peça censurada d'Estela Diaz de Quijano qüestionat per Claúdia Carreras fins arribar a l'actualitat on les xarxes tornen a imposar unes normes allunyades de la llibertat d'expressió reclamada per l'obra de Txan Grau.

"Un text de Patxi Ocio explica les diferents situacions presentades i fa evident la necessitat de continuar estant en vigilància com ho demostren moltes problemàtiques actuals", assenyalen des del museu cerdanyolenc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.