L'Ateneu acull l'espectacle de dansa, teatre i cine 'Memòria de les oblidades'

L'obra gratuïta de la companyia La Im.Perfecta vol recordar les dones empresonades a les Oblates de Tarragona durant la repressió franquista

L'espectacle de dansa professional 'Memòria de les oblidades' arriba al Teatre Ateneu de Cerdanyola del Vallès el dissabte 22 d'octubre. El teló s'obrirà a les 20 h per mostrar una obra de dansa-teatre que fa homenatge a les dones que van morir al convent-presó de les Oblates de Tarragona, a causa de les dures condicions carceràries després de la Guerra Civil. La funció és d'accés gratuït i obert a tota la ciutadania, i inclou també la projecció d'un curtmetratge. 

Inspirada en un llibre i portada a la pantalla

L'obra és una adaptació del llibre, amb el mateix títol, escrit per la tarragonina Tecla Martorell. A més de la dansa, en l'espectacle inclou també la projecció del curtmetratge amb el mateix títol de la tarragonina Marta Arjona.

Cartell de l'espectacle 'Memoria de les oblidades'. FOTO: Cedida

Cartell de l'espectacle 'Memoria de les oblidades'. FOTO: Cedida


L'Associació Plat Artístic porta a Cerdanyola aquesta obra de la cia La Im.Perfecta per mantenir viu el record d'aquestes dones, recordant per mitjà de la dansa les seves vides i la seva estada a la presó abans de ser enterrades a la fossa comuna del cementiri de Tarragona. També es ret homenatge a l'única dona afusellada a la ciutat durant la repressió franquista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.