Aulos proposa més de vint activitats en la Setmana Cultural per acostar la música a la ciutadania

Com a novetat, la Setmana Cultural oferirà una conferència sobre l'estança del músic Enric Granados a Cerdanyola

L’Escola Municipal de Música Aulos celebrarà entre el 5 i el 8 de març la seva XXII Setmana Cultural amb una àmplia proposta d’activitats adreçades als centres educatius i a la ciutadania en general. La figura d'Enric Granados protagonitzarà l'acte central de la setmana, amb una conferència sobre l'estança del músic a la ciutat.

Així, entre el 5 i el 8 de març, l’Escola Municipal de Música Aulos oferirà un total de 25 activitats, entre les quals hi ha concerts, assaigs oberts, jocs musicals, tallers de manteniment d’instruments i tallers diversos per a l’alumnat del centre. Durant la presentació de la Setmana Cultural, la regidora d’Educació, Pilar Adell, va destacar que aquesta "dona continuïtat al projecte Aulos Ciutat, un programa d’activitats adreçat als centres educatius i en el que cada curs participen entre 3.300 i 3.900 alumnes”. En aquest sentit, la regidora afegeix que “la Setmana Cultural permet als infants participar en les activitats musicals fora de l’horari escolar i alhora ens permet descobrir nous talents musicals per a la ciutat”.

Miguel Ángel Sanz, director de l’EMM Aulos, afegeix que “a banda de la participació de l’alumnat de l’escola i dels centres educatius, la Setmana Cultural també s’adreça a tota la ciutadania” i destaca que “l’any passat van inscriure’s un centenar de persones alienes a l’escola”.  

Durant la presentació, l’alcalde, Carlos Cordón, va agrair la feina d’Aulos, la qual "disposa d’una llarga trajectòria i s’ha convertit en un model consolidat i important per a la ciutat". Cordón també va destacar “que es tracta d’un servei municipal que intenta arribar tothom amb una gran sensibilitat social”

 

Enric Granados i els estiuejants

Entre les diverses activitats, aquest any s’estrena la conferència ‘Enric Granados a la Cerdanyola dels estiuejants (1892-1916)', resultat d’una profunda investigació històrica i musicològica de la professora de l’escola Queralt Morral. Sanz avança que la conferència versa sobre l’estança del músic a Cerdanyola i oferirà dades que es desconeixen i no son publicades enlloc. Per al director de l’EMM Aulos aquest treball té un important valor doncs “aportarà el nom de Cerdanyola en futures revisions de la vida d’Enric Granados”. L’activitat es farà el dimecres 6 de març a les 18 h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.