Les batucades es retroben en la 6a Estimbada de Cerdanyola

Batúcamela organitza una nova edició de l'Estimbada

Cerdanyola es prepara per a la celebració de la 6ª edició de l’Estimbada, la Trobada de Percussió que organitza cada any la batucada local Batúcamela. Un certament que tindrà lloc el dissabte 13 de maig i que enguany ve carregat de novetats amb l’objectiu de tornar a convertir la ciutat en l’epicentre de la percussió a Catalunya.

L’Estimbada va néixer l’any 2016 i des de llavors s’ha consolidat formant part del programa d'activitats de la Festa Major de Cerdanyola del Vallès. "Però el certamen ha anat més enllà, ja que ha convertit la ciutat en un dels punts de referència del món de la percussió a tot Catalunya", assenyalen des de Batúcamela. La formació va néixer l’any 2014 i actualment està formada per prop de 20 persones. "La implicació i esforç de tothom ha proporcionat un creixement constant de l’entitat a nivell musical i de balls. Consolidat com el primer grup de percussió de Cerdanyola, l’entitat participa cada any a festes majors, cercaviles, trobades culturals i festes de tota mena transmetent energia, diversió i ganes de passar-ho bé", diuen des de l'entitat. 

Novetats: concurs i nou recorregut

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és la celebració d’un concurs de comerços locals. En aquest sentit, tothom que hi vulgui participar haurà de seguir l’Instagram de Batúcamela i compartir l’anunci del certament que es publicarà el 24 d’abril. El mateix dia de l’Estimbada es farà un sorteig i les dues persones guanyadores rebran un val de 100€ cadascun per a gastar en les desenes de comerços de la ciutat que patrocinen l’esdeveniment.

Una altra de les novetats és que el recorregut de la cercavila de la tarda s’amplia i circularà per diversos carrers del centre de la ciutat. Les batucades participants iniciaran la rua a les 17 h a la cruïlla dels carrers Francolí i Sant Antoni i passaran pels carrers Sant Antoni, Bona-Sort, Santa Marcel·lina, Sant Casimir, Sant Ramon i Sant Martí, acabant a la Plaça de l’Abat Oliba.

Batúcamela. FOTO: Ale Gómez

Batúcamela. FOTO: Ale Gómez

 

Un cop a la plaça, es faran les actuacions de Batúcamela i de les batucades convidades i, posteriorment, els grups seguiran la cercavila fins al Parc Xarau, on hi haurà una gran actuació final col·lectiva de tots els grups. Finalment, al mateix Parc Xarau hi haurà sopar popular obert a tothom i una gran festa final fins a la matinada que comptarà, entre d’altres, amb la participació del cerdanyolenc Dj Eros.

Aposta per les generacions joves

L’Estimbada 2023 comptarà amb set batucades i amb un vuitè grup molt especial: Batacada, el grup de percussió d’alumnes de 6è de primària de l’Escola Collserola de Cerdanyola creat aquest curs. Una clara aposta per les noves generacions de la ciutat.

La resta de grups seran els Diables de les Corts (Barcelona), Atabalats (Esplugues de Llobregat), Quilombo (Premià de Mar), Diables de Sant Pere Nord (Terrassa), Terrasamba (Terrassa) i Diables de Can Sant Joan (Montcada i Reixac). 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.