La Biblioteca Central incrementa en un 36% el nombre de visitants

La Biblioteca cerdanyolenca ha recuperat les xifres de visitants que tenia abans de la pandèmia

Ha augmentat el nombre de persones que visiten la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès. L'equipament ha tancat l'any 2022 havent registrat 126.613 visitants, xifra que representa un 36% d’increment respecte al 2021. La mitjana és de 449 visitants diaris. 

Així, un total de 25.413 persones disposen del carnet de la biblioteca. Tenint en compte els habitants i el percentatge de carnets de persones residents al municipi, el 47% de la població disposa del carnet de la biblioteca.

183 activitats

S’han realitzat 183 activitats, amb un total de 4.079 participants, els quals representen un increment del 76% respecte a l’any anterior. L'any 2021 encara es mantenien les limitacions d'aforament per la pandèmia. També destaca l’increment de les visites escolars, que s’han multiplicat per 13: s’han fet 51 visites, que han portat 1.164 alumnes a la biblioteca. També s’han fet 14 concursos i 25 exposicions i mostres documentals.

En quant al préstec, s’han deixat 107.424 documents, entre els que destaquen 89.694 llibres, 11.159 DVD, i 3.944 revistes, entre altres suports. També cal tenir en compte que s’han tramitat 6.739 préstecs interbibliotecaris.

Respecte al servei de wifi, 11.311 persones n’han fet ús amb els seus dispositius, i 4.371 amb els ordinadors amb accés a Internet de la biblioteca.

Les propostes de la Biblioteca Central

Des de l'Ajuntament destaquen que la biblioteca desenvolupa diversos programes i iniciatives destinats a diferents sectors de la població: contes infantils, contes de nadons, contes en anglès, contes de bebès, tallers familiars, Joc de l’Okka, Cafè filosòfic, Club de lectura general, Bookclub, club de lectura en veu alta, club de lectura infantil, club de cinema, tallers i altres iniciatives per a adults, exposicions i visites formatives adreçades a tot tipus de centres educatius, a més del servei de sala d’estudis nocturna en període d’exàmens. 

"Al llarg de l’any es treballa transversalment amb molts dels programes i iniciatives que es desenvolupen al municipi: Festival de blues, Dia de la dona, Dia de la poesia, Dia de l’Alzheimer, Festival Empíric, Roser de Maig, i diverses col·laboracions amb entitats locals", assenyala el consistori. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.