La Biblioteca Central recupera el seu horari habitual

A mitjans de setembre podrien començar algunes activitats organizades per la Biblioteca Central

La Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès recupera el seu horari habitual després de reduir els serveis durant el mes d'agost. Les persones que vulguin utilitzar els serveis de la Biblioteca Central ho podran fer a partir de l'1 de setembre en l’horari habitual de l’equipament: els matins de dimarts a dissabtes de 10 a 14 h i les tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h. 

El servei es restableix amb algunes limitacions i normes a causa de la pandèmia del coronavirus. Així, la visita i ús dels serveis de la Biblioteca Central serà individual. Només es podrà accedir acompanyat en el cas d’adults amb menors (o personal depenent) a càrrec. L’ús de la sala d’estudi també serà sempre individual i no es permetran la formació de grups de persones dins l’edifici.

 

Què es pot fer a la Biblioteca?

Per accedir a l'equipament la mascareta serà obligatòria. Queden exclosos els menors de 6 anys, les persones amb malalties respiratòries o les persones amb capacitats diverses que els impedeixin l’ús de la mascareta. "Hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada (serà d’ús obligatori) i també als diversos espais; s’han establert mesures de distanciament (s’han marcat les taules per garantir aquestes mesures); hi haurà neteja reforçada, i control d’aforaments (a cada espai s’informarà de quin és l’aforament màxim)", informen des de l'Ajuntament de Cerdanyola.

A la Biblioteca Central es podrà:

 • Retornar documents les 24 hores del dia.
 • Disposar del servei de sala d’estudi, amb cita prèvia al web de la biblioteca
 • Disposar servei de consulta a internet, amb cita prèvia al web de la biblioteca.
 • Accedir al fons documental: llibres, pel·lícules i música. Hi ha quarantena obligatòria de 48 h per a tots els documents que es consultin a sala.
 • Accedir a l’hemeroteca: el servei de diaris i revistes es modificarà amb motiu de la quarantena. Només hi haurà disponible el préstec de revistes. No hi haurà servei de lectura de diaris i revistes a sala.

 

Per a quins serveis cal demanar cita prèvia?

Cal sol·licitar cita prèvia si la persona usuària necessita un espai d’estudi/consulta o ordinador per accedir a internet. Es pot demanar a través del web http://www.bibliotecacerdanyola.cat/. Per buscar documents i fer préstecs, no serà necessària la cita prèvia.

La informació bibliogràfica i la consulta del fons es podran fer a través del catàleg virtual. També es podrà fer ús del sistema d’autopréstec i de la bústia de devolucions. "La persona usuària disposarà de gel i paper per garantir la higiene entre usuari i usuari", detallen des del consistori.

A més, es podrà accedir al servei de préstec interbibliotecari, previ abonament de la taxa corresponent (1,5€).

 

Accés a la sala infantil

Es podrà accedir a la sala infantil, on s'han reubicat els llibres per als infants. La Biblioteca Central demana cura a l’hora de tocar-los i manipular-los, per la seguretat de tothom, atès que tots els documents emprats hauran de passar quarantena obligatòria de 48 hores. Si només es necessita buscar llibres o documents per al préstec, o fer ús dels ordinadors infantils, no cal fer cap reserva, però sí caldrà fer-la si es necessita un espai d’estudi/consulta infantil.

Per als menors de 8 anys s’han habilitat taules per a ús familiar, per a la lectura amb infants fins a 8 anys. En aquest espai no es podran compartir taules entre persones que no mantinguin una relació de convivència.

Respecte als majors de 9 anys, hi haurà un espai infantil d’estudi/consulta. No es permetran treballs en grup o l’assistència d’infants en grup. Els majors de 9 anys podran anar a la Biblioteca Central amb prèvia reserva, amb una persona adulta (màxim 1 adult per infant) o bé sols.

Quant als ordinadors infantils d’accés a internet, seran d’ús exclusivament individual, amb l’excepció dels menors acompanyats de màxim 1 adult. No cal fer reserva prèvia, però sí que es limitarà la renovació de les sessions (30 minuts), en el cas que hi hagi altres menors esperant.

La Biblioteca Central té previst iniciar els diversos clubs de lectura existents i la dinàmica de contes habituals a mitjans de setembre, si les mesures de control de la pandèmia i les autoritats sanitàries ho permeten. Els aforaments estaran limitats al màxim per garantir la distància i la màxima seguretat entre els participants. Totes les activitats seran amb inscripció obligatòria, per garantir les mesures de protecció.

 

Mesures de seguretat a la Biblioteca

El Des de l'Ajuntament informen que el personal de la biblioteca es reserva el dret a demanar a les persones que no segueixin les normes de seguretat que abandonin l’edifici, per tal de garantir la seguretat de la resta d’usuaris. Les mesures que cal seguir són:

 • Les persones usuàries assegudes en els punts de lectura hauran de dur igualment la mascareta.
 • És obligatori fer ús de gel desinfectant a l’entrada de l’edifici.
 • En tot moment s’han de mantenir la distància mínima d’ 1,5 m entre persones.
 • L’ús dels espais serà sempre individual.
 • No es permetran la formació de grups de persones dins l’edifici.
 • Caldrà deixar als carros habilitats per quarantena tots els documents que s’hagin tocat.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.