Bon lluiment de les escoles de dansa de Cerdanyola en el Dia Internacional de la Dansa

La plaça de l’Abat Oliba es va omplir de gom a gom per gaudir de les actuacions

Aquest diumenge 12 de maig de 2024, la passió per la dansa es va apoderar de la plaça de l’Abat Oliba per celebrar la 23a edició del Dia Internacional de la Dansa, en què les sis escoles de dansa de Cerdanyola han mostrat la feina feta als últims mesos.

A les 17h no hi cabia ni una agulla a la plaça, plena de grans i petits que van vibrar amb les actuacions dels ballarins i ballarines. 

El festival va començar amb la lectura d'un manifest llegit per dues ballarines de l'Escola de la Dansa de l'Ateneu i on es va denunciar "els conflictes armats, genocidis i guerres". Les dues ballarines van voler aprofitar el manifest "com a lloc de trobada i com un gest de rflexió compartida". 

Després de la lectura, van començar les actuacions. L'escola en obrir la jornada va ser l’Escola de Flamenco de la Casa d'Andalucía on les seves participants van exhibir l’espectacularitat de la dansa flamenca. Aquesta escola va portar el flamenc tradicional, folclores gallec fusió flamenc o alegrias de la puerta de Gades. 

A continuació va ser el torn de l’Escola de ball Multi-Sport que entre les dues rondes d’actuacions va ballar estils tan diversos com  jazz o  Hip-Hop.

 

El cas de l'Escola Qóreo Dance Studio va ballar estils tan diversos com  jazz, Hip-Hop, danses urbanes i contemporani. En el cas de la Dansa Oriental de la Casa d’Andalusia va exhibir percussió àrab i egipcia.

En el torn de l'escola Roger's va mostrar el seu repertori de Lyrical, Comercial o Jazz i va estar una de les més nombroses pel que fa a ballarins. Per últim, les escoles Associació Dansara i l’Escola de Dansa Ateneu van exhibir el tradicional ballet. En el cas de Dansa Ateneu amb els grups ballet II i ballet III i l'Associació Dansara amb el seu grup infantil. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.