Ca n'Oliver presenta una exposició dedicada a l'arquitectura en paper

El diumenge 26 de novembre tindrà lloc la inauguració de la mostra 'Arquitectures de paper. Els retallables del taller', que es podrà visitar fins al 14 de gener

La nova exposició temporal del Museu de Ca n'Oliver, 'Arquitectures de paper. Retallables del taller' està dedicada als retallables de paper d'edificis, mitjans de transport i altres elements singulars. Una afició molt popular durant la segona meitat del segle XIX i la primera meitat del XX.

L'exposició mostrarà més de 150 maquetes de paper i el més important, donarà a conèixer la tècnica dels retallables, molt popular a finals del segle XIX i primera meitat del segle XX i posteriorment quasi oblidada o considerada simplement un joc infantil.

Tot el material ha estat cedit gratuïtament per l'entitat PAPETI (paper, pega i tisores), que va néixer fa més de 35 anys i que se n'ocupa de la itinerància. Comissariada per Xavier Solé, va ser produïda el 2018 per la Generalitat de Catalunya i per altres institucions i entitats.

Des d'aleshores ha anat itinerant per centres d'exposició i museus d'arreu del país. El diumenge 26 de novembre, a les 12 h, l'exposició s'inaugurarà al Museu de Ca n'Oliver i un dels membres de l'entitat PAPETI oferirà un recorregut per l'exposició i explicant la història dels retallables. El Museu acollirà 'Arquitectures de paper. Retallables del taller' fins al 14 de gener.

Cartell de l'exposició 'Arquitectures de paper. Els retallables del taller'. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Cartell de l'exposició 'Arquitectures de paper. Els retallables del taller'. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Arquitectures del món

Com és habitual, l'exposició es complementarà amb activitats. El diumenge 17 de desembre entre les 11:30 i les 13:30 h, el Museu d'Història de Cerdanyola i el CRAC (Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola) proposen un taller de retallables per endinsar a les persones que hi participin en l'arquitectura de paper.

Prèviament, es realitzarà una breu visita a l'exposició i, després, es triarà un edifici i es construirà en paper mitjançant la tècnica del retallable. L'activitat és gratuïta i no cal inscripció per participar. Està recomanada per a tota mena de públic a partir de 8 anys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.