Ca n'Oliver tindrà una aula didàctica el curs 2020-2021

Les obres començaran al mes de març i està previst que acabin a l'estiu

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver de Cerdanyola del Vallès comptarà, a partir del pròxim curs, amb una nova aula didàctica per acollir les activitats escolars i altres actes que organitza el museu. Les obres, que s'han licitat amb un preu de 259.000 euros, començaran al mes de març i està previst que estiguin acabades a l'estiu. L'inici de les obres s'ha presentat en roda de premsa aquest 20 de febrer de 2020.

 

Necessitat de més espai

Tal com ha destacat la regidora de Patrimoni, Pepi Rivera, des de 2017, el nombre de grups escolars de fora de Cerdanyola que fan activitats a Ca n'Oliver ha augmentat més d'un 50%. Aquest augment ha accelerat la necessitat de construir una nova aula didàctica que permeti acollir tant activitats escolars com actes organitzats pel museu o l'Associació de Veïns de Montflorit. El projecte d'aquesta aula s'ha treballat des de l'any 2016. 

L'edifici on s'instal·larà l'aula s'ubicarà a la part posterior del jaciment. "S'instal·larà en aquesta zona per no interferir en la normalitat del funcionament del museu", ha explicat el director de Ca n'Oliver, Joan Francès. Per la seva banda Marta Argelagués, tècnica de Patrimoni, ha destacat la necessitat de comptar amb una nova sala per tal de deixar de fer activitats a la sala d'exposicions temporals del museu. 

Joan Francès i Pepi Rivera a la presentació de les obres de l'aula didàctica. FOTO: Mónica GM

Joan Francès i Pepi Rivera a la presentació de les obres de l'aula didàctica. FOTO: Mónica GM

L'estructura de l'aula constarà de dues parts. Per una banda, un espai interior polivalent amb cadires que es poden distribuir per l'espai segons convingui en cada activitat. Per una altra, es crearà un porxo que es podrà fer servir els mesos d'estiu. L'aspecte de l'edifici seguirà la línia de les cases reconstruïdes del jaciment, i comptarà amb serveis com lavabo, Internet, aigua o un projector. Les obres també contemplen la creació d'un nou accés que dirigeixi els visitants directament a l'aula.

Francès també ha destacat la descongestió del museu que suposarà la construcció de l'aula, a més de les tasques de redistribució dels materials que ja estan en marxa: "Estem tornant a les sitges del jaciment alguns materials que no tenen forma o són repetitius".