El Cafè amb lletres celebra 16 anys fent un homenatge a la poesia

La sessió commemorativa es farà el 23 de març amb un diàleg poètic a càrrec de Sònia Moya i Mireia Calafell

El Cafè amb lletres celebra 16 anys apropant els lectors de Cerdanyola a autors destacats de la literatura catalana. La sessió del 23 de març serà especial per commemorar l'aniversari del projecte i per fer un homenatge a la poesia i a les dones poetes.

El dijous 23 de març a partir de les 19 h, la sala Enric Granados acollirà el diàleg poètic A les teves mans amb la cerdanyolenca Sònia Moya i Mireia Calafell. Així, el Cafè amb lletres aglutina tres celebracions: el seu aniversari, el Dia de la Poesia i el Dia Internacional de les Dones. A més a més, s'oferirà cafè i coca.

Sònia Moya i Mireia Calafell

La cerdanyolenca Sònia Moya Villanueva exerceix la docència des del 2005 i des de llavors indaga, dins i fora de l'aula, en l'estudi de la paraula com a eina de transformació social. En aquest sentit, col·labora en el Cicle Tocats de Lletra de Manresa des de l'any 2008 i coordina el club de lectura de poesia de la Biblioteca Ateneu Les Bases des del 2013. Convençuda que la poesia ha de canviar el món, treballa per la seva comprensió i gaudi com a eina d'ensenyament des d'una triple perspectiva: amb el mateix alumnat, amb altres docents (Pla Lector del Bages Sud) i amb intervencions poètiques a primària. Ha publicat Gramàtica de l'equilibri (Galerada, premi de poesia Amadeu Oller 2010), Plutó (Témenos, 2015, premi mossèn Narcís Saguer 2014), Intersecció de conjunts (Témenos, Col·lecció Lai, 2017), Càntara (Témenos, Col·lecció Lai, 2018) i Silur (Meteora, 2019, premi de poesia Narcís Lunes i Boloix 2018). Viu la poesia d'una manera holística, i per això ha treballat amb professionals de la música com Pau Ruiz, Celeste Alías, María Di Pace, Àlex Reviriego, Manel Fortià o Marta Roma, de les arts plàstiques com Txema Rico, Quim Moya, Mariona Vilaseca o Gill Bradley, o de la dansa com Maria Ribera, Laura Bataller o Mònica Vergés. Part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, al grec i al portuguès.

Per la seva banda, la barcelonina Mireia Calafell i Obiol és una poeta, escriptora i productora cultural. Alguns dels seus poemes formen part d'antologies publicades a l'Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs i Espanya. La seva obra inclou Poètiques del cos (Galerada, 2006), premi Amadeu Oller 2006 i VIII Memorial Anna Dodas 2008; Costures (Viena Edicions, 2010), premi Josep M. López Picó de poesia 2009; Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014; en castellà publicat per Stendhal Books, 2016), premi de poesia Benvingut Oliver 2013 i Lletra d'Or al millor llibre publicat en català l'any 2015 i Nosaltres, qui (LaBreu Edicions, 2020), premi Mallorca de poesia 2019. Ha participat en festivals internacionals al Canadà, Egipte, Alemanya i l'Argentina, entre molts d'altres. Va ser codirectora del festival Poesia i + (2016 i 2017) i des del 2018 és comissària de Barcelona Poesia. També forma part de la Fundació Maria-Mercè Marçal.

16 anys de Cafè amb lletres

El Cafè amb lletres va néixer l'any 2007 i des d'aleshores, centenars d'autors han passat per aquest cicle de trobades entre escriptors i lectors. Forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Una taula literària, formada per representants locals dels diversos actors del món de les lletres, s'encarreguen de programar les diverses sessions del programa, que es corresponen amb els dos semestres de cada any. "La vitalitat del Cafè amb Lletres es constata en l'èxit de les convocatòries que fa obertes a la ciutadania, en què les autores i els autors poden parlar amb el seu públic lector. Al llarg dels anys s'ha generat un públic fidel, interessat en aquesta activitat de dinamització literària", diuen des de l'Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.