La Casa de Andalucía presenta la Noche del Cante Jondo "més gitana"

El Festival Flamenc del Roser de Maig es farà el dissabte 13 de maig a les 20.30 h al Teatre Ateneu

La Casa de Andalucía de Cerdanyola organitza la 36a edició del Festival Flamenc del Roser de Maig, que inclou la Noche del Cante Jondo. El festival tindrà lloc el dissabte 13 de maig a les 20.30 h al Teatre Ateneu.

Festival consolidat

Durant la presentació del festival, el president de la Casa de Andalucía, Antonio González, va destacar la consolidació de l’esdeveniment  dins el circuit de festivals flamencs a nivell estatal: “Amb aquest festival i altres activitats posem el nom de Cerdanyola en primer pla a nivell estatal”. També coincideix Rafael Arjona, membre de l’entitat, qui assegura que els cantants més joves veuen el festival cerdanyolenc com una oportunitat de guanyar prestigi i projectar-se en el món del flamenc. “És un trampolí cap a altres festivals”, deia Arjona.

L’alcade Carlos Cordón va reconèixer la tasca de la Casa de Andalucía i del fet que mantinguin “el dinamisme i l’activitat”. Cordón es va comprometre a continuar “ajudant perquè es mantingui l’activitat de l’entitat”.

Els artistes

L’edició d’enguany de la Noche del Cante Jondo és, segons Rafael Arjona, “el festival més gitano que s’ha fet fins ara a Cerdanyola”. Arjona fa referència als arrels dels artistes que passaran per l’escenari de l’Ateneu. 

El primer nom del cartell de cantants és Jesús Méndez, gitano i de Jérez, s’ha especialitzat en ‘plazuela’, ‘bulerías’ i ‘soleas’. També hi actuarà Anabel València (Sevilla), de família cantaora i fent concerts des de ben petita. Tanca el cartell de cantants Jose A, Laguna ‘El Boleco’, de la família Los Farrucos, i tanca la llista de cantants i acumulant experiència artística des dels 15 anys. 

A la guitarra estaran Curro Vargas i Miguel A. Salat. Vargas és de Sevilla i fill de Concha Vargas, i Salat arriba des de Jérez com un guitarrista destacat amb experiència acompanyant José Mercé i altres noms reconeguts del flamenc. I al ball, el segell propi de la Casa de Andalucía: María Dávila i el seu quadre flamenc.

Les entrades es poden comprar al web entrades.fila12.cat. L’entitat donarà suport en persona a qui no pugui fer la compra online.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.