Castanyada i Halloween s'uneixen a Cerdanyola

A banda de les acivitats organitzades per l'Ajuntament, també hi haurà actes als barris i al Museu d'Art de Cerdanyola, entre d'altres

Cerdanyola s'està preparant per celebrar la Castanyada i el Halloween, dues festivitats que ja fa anys que comparteixen calendari a finals d'octubre. L'Ajuntament proposa, conjuntament amb els Mercats Municipals, l'Espai Infantil i l'associació Cerdanyola Comerç i Serveis, un programa d'activitats familiars que combinen la tradició de la Castanyada i la festa de Halloween. Les activitats es duran a terme entre el 28 i el 31 d'octubre a diferents espais.

La matinal d'activitats del 29 d'octubre serà l'acte central del programa. L'Ajuntament ha organitzat tallers de fanalets, panellets, maquillatge, cucurutxos de castanyes... tot això animat pel castanyer i la castanyera. Els tallers es duran a terme a la plaça Abat Oliba a partir de les 10:30 h i la matinal, a la qual es pot participar disfressat/da, finalitzarà amb un concert infantil de CastaHalloween a les 12:30 h.

Nens veïns de Cerdanyola disfressats la nit de Halloween. FOTO: Nora Muñoz Otero

Nens veïns de Cerdanyola disfressats la nit de Halloween. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Paral·lelament, els comerços adherits a Cerdanyola Comerç i Serveis proposen un concurs d'Instagram i conviden la ciutadania a fer-se o fer una fotografia d'algun aparador decorat de Tardor. Per participar caldrà publicar la fotografia realitzada a Instagram mencionant a @ComerçiServeis. El 3 de novembre es farà el sorteig d'un val de 50 euros per consumir en qualsevol comerç associat a l'entitat.

Des de l'Espai Infantil es convida a gaudir de la tarda del 31 d'octubre a les seves instal·lacions (carrer Escoles, 5-7). Entre les 17 a 19 h hi haurà jocs, activitats sensorials, música i xerinola per tothom. No cal inscriure's prèviament i les activitats són d'accés lliure per a tots els infants.

Els Mercats Municipals també s'han sumat a la iniciativa. El dissabte 28, al Mercat de Serraparera hi haurà un pintacares i també es podrà participar, prèvia inscripció, a un taller de panellets. El mateix dissabte, el Mercat Fontetes també oferirà un taller infantil i el dimarts 31 d'octubre celebrarà el Halloween al mercat.

 

Horaris i serveis especials al cementiri per Tots Sants

La festivitat de Tots Sants fa augmentar les visites al cementiri i és per aquest motiu que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha establert un horari especial al voltant d’aquesta festivitat. Com a novetat, aquest any el Cementiri romandrà obert el dimecres i ampliarà el seu horari durant els dies anteriors i posteriors. 

Així mateix, el dimecres 1 de novembre, la línia urbana SU1 tindrà servei especial amb horaris de dissabtes i recorregut fins al Cementiri Municipal.

El Cementiri Municipal de Cerdanyola. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

El Cementiri Municipal de Cerdanyola. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

D'altra banda, el 31 d'octubre i l'1 de novembre, Creu Roja oferirà suport amb voluntaris perquè puguin acompanyar als visitants amb dificultat de mobilitat que ho necessitin, ajudant-los a arribar fins la zona on estigui ubicat el seu nínxol, amb cadires de rodes si s'escau.

Més info: Horaris i serveis especials al cementiri per Tots Sants

 

Els panellets de pinyons, els preferits

Un any més els panallets de pinyons seran l'estrella en ventes. El propietari de la Pastisseria Valero, Dídac, que compten amb una botiga a Cerdanyola comenta que ja han començat a vendre alguns panallets i que enguany tenen prevista una producció de 1000 Kg de panallets de pinyons i 500 kg d'assortit variat: ametlla, cirera, codony, vainilla, coco i cafè. Aquests números es tracta de la producció total de totes les botigues amb què compten la Pastisseria Valero. Pel que fa a l'augment de preus, el propietari de la pastisseria assegura que "totes les matèries primes s'han encarit, sobretot el pinyó de Castella". 

Els panellets es poden preparar amb diferents gustos.

Els panellets es poden preparar amb diferents gustos.

 

Tots Sants al MAC

Aquest any 1 de novembre es compleixen 50 anys d’ençà de la mort de l’artista Ismael Smith al sanatori psiquiàtric de White Plains. Tot coincidint amb aquest esdeveniment, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb la col·laboració de la Xarxa de Museus d’Art i la Universitat Autònoma de Barcelona han organitzat les III Jornades Smith, que pretenen centrar-se en la vigència de la seva obra des d’una perspectiva contemporània i actual, i posar en valor aquells aspectes que precisament el converteixen en un outsider de la seva generació però que actualment esdevenen mirall i referent de la mirada social de l’art: el gènere i la identitat, la il·lustració narrativa precursora del còmic, la salut i el trastorn, o la visió més literària vinculada a les arts escèniques. 

Imatge d'Ismael Smith. FOTO: Cedida

Imatge d'Ismael Smith. FOTO: Cedida

 

De l'1 al 5 de novembre el MAC proposa tot un seguit d’esdeveniments en relació a l’exposició “Smith i els monuments fantasma” que permetrà reviure les obres públiques que l’artista mai va poder realitzar.

 

Castanyada i Halloween als barris

La castanyada i el Halloween també ompliran alguns barris de Cerdanyola amb activitats durant la tarda del 31 d'octubre. Enguany, però, no hi haurà el famòs túnel del terror organitzat per l'Associació de Veïns del barri de Canaletes. Lola Blanco, ha confirmat que aquest any no ha sigut possible l'organitzacó d'aquesta activitat, que era una de les més esperades. Tot i això, es farà una festa de la castanyada per les famíles del barri i un petit passatge del terror. També hi haurà castanyes, xocolatada i una actuació infantil a l'avinguda Canaletes.

A Fontetes també es faran activitats la tarda del 31 d'octubre de 18 h 20 h al local de l'Associació de Veïns. Hi haurà tallers de pintacares per als infants, una activitat de 'truc o tracte' i música per acabar. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.