Els castellers de Cerdanyola: a l'espera, sense activitat i amb un futur indefinit

La colla s'haurà de reinventar, tal com ho va fer durant el confinament, oferint algunes activitats mitjançant les xarxes socials

Els Castellers de Cerdanyola encara no reprendran la seva activitat a causa de l'emergència sanitària per la pandèmia de la Covid-19. Els Martinets acabaven de començar una nova temporada d'il·lusió i nous projectes quan es va decretar l'estat d'alarma. Ara, calculen que serà al febrer de l'any que ve quan podran tornar a fer pinya.

Encara avui l'activitat castellera de la ciutat viu amb incertesa el seu futur. "No sabem com avançarà la situació; pot ser surt una vacuna o es redueixen els contagis... Ho hem d'anar veient segons com evolucioni la pandèmia", explica el president de la colla, Alejandro López

Per ara, l'activitat està parada totalment: s’han anul·lat tots els actes de la segona volta. No hi ha ni assajos ni previsió d'actuacions. "Però volem anar fent activitats dintre de les possibilitats que se’ns donin", explica López. La colla, que aquests mesos hauria de celebrar la Diada de Les 3 Jotes i l'aniversari de Sant Martí, mirarà de reinventar-se, tal com ho va fer durant el confinament i oferir als veïns i veïnes algunes activitats mitjançant les xarxes socials. 

"Volem donar veu a la canalla", explica Eloi Rifà, cap de colla dels Martinets, "més endavant potser farem algun sopar, dinar o cinema a la fresca… Volem dur a terme activitats lúdiques per fer colla i que la gent no es desenganxi", afirma. "La situació dels castells a la ciutat s'està refredant". 

 

A l'espera d'un protocol i flexibilització de les mesures

Una nova mesura de la Generalitat per prevenir els contagis de coronavirus indica que les reunions de més de 10 persones estan prohibides. Així, els castells no tenen cap possibilitat de tirar endavant la seva activitat. "Fer un castell amb 10 persones és poc, no serien castells", explica Eloi Rifà. 

A més, la coordinació de l'activitat castellera haurà de tirar endavant un protocol, juntament amb el Procicat, per fer una tornada segura. "La idea és fer castells com s’ha fet sempre, amb normalitat, però afegint el protocol de les mascaretes i gel hidroalcohòlic, per exemple", diu el cap de colla. 

Els Martinets esperen que la dinàmica d'assajos i de celebració de les diades no tingui grans canvis quan es pugui recuperar l'activitat, "Potser a les diades només hi podrà estar present una colla, tot és esperar i veure quin protocol es marcarà", afirmen.

Tanmateix, expliquen, aquesta és una situació que se'ls escapa de les mans. "Era el meu primer any com a cap de colla", explica Eloi Rifà, "em va costar assimilar la situació però aquesta és una qüestió de salut, prioritària".