Els Castellers de Cerdanyola fan 25 anys amb ganes de créixer i millorar

Durant tot el dissabte es duran a terme diverses activitats en diferents llocs de Cerdanyola

Els Castellers de Cerdanyola celebren els 25 anys d'edat aquest cap de setmana amb la satisfacció d'haver-se consolidat "com a una de les entitats culturals que mou més gent a la ciutat" i amb l'esperança de fer créixer la base per a arribar a les fites que s'havien assolit abans de la pandèmia.

Durant tot el dissabte 14 d'octubre, els de la camisa verda han programat activitats que es repartiran en tres diferets localitzacions de Cerdanyola: al matí al Mercat de Les Fonetets, la tarda a la plaça de l'Abat Oliba i a la nit la jornada finalitzarà amb sopar i concert al Parc Xarau.

Des de les 10 h està programada una Matinal de Cultura amb els Diables, l'Agrupació Cultural Sardanista i batucada. A la tarda, a partir de les 18 h, tindrà lloc l'actuació castellera dels Martinets, juntament amb els Minyons de Santa Cristina i els Castellers de Barcelona, colla padrina dels cerdanyolencs, i després la cercavila amb Batucamela

Per al president dels Castellers de Cerdanyola, Jordi Rodríguez, "aquesta és una fita important pel fet que estem en un entorn geogràfic que no és tradicionalment caseteller", però recorda que "amb l'esforç de molta gent hem aconseguit resistir durant 25 anys".

 

Prova important abans d'acabar la temporada

De cara a l'actuació d'aquest dissabte, el co-cap de colla, Jose Rosa, ha explicat que "la idea és fer un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6 i, si ens veiem amb cor, la torre de 6". Aquest últim castell, però, "encara l'estem treballant i no ens volem arriscar", ha afegit.  

Jose Rosa també ha comentat que "és d'agrair que la setmana abans de les cites importants com la d'aquest dissabte la gent respongui als assajos", però recorda que durant tot l'any falten mans. 

A poques setmanes per la diada de Sant Martí, que és la data que marca el final de temporada les Castellers de Cerdanyola, la vicepresidenta de l'entitat, Laura Guilabert, reconeix que la d'aquest dissabte "és una prova abans de Sant Martí, perquè és llavors quan tanquem la temporada i veiem fins on hem arribat". 

 

Programació

10 h Matinal de Cultura

Amb els Castellers de Cerdanyola, els Diables, l'Agrupació Cultural Sardanista i Batucada.

Lloc: Mercat de Les Fontetes

 

18 h Actuació Castellera

Amb els Castellers de Cerdanyola, Castellers de Barcelona i Minyons de Santa Cristina

Lloc: Plaça de l'Abat Oliba

 

20 h Cercavila musical

Amb Batucamela

Lloc: des de la plaça de l'Abat Oliba

 

21 h Sopar i concert

Amb La Prole Band i DJ Eros

Lloc: Parc del Xarau

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.