La celebració de la Diada a Cerdanyola, de nou marcada per la pandèmia

L'acte institucional es farà a partir de les 10 h al monument de l'11 de setembre

La Diada Nacional de Catalunya se celebrarà l'11 de setembre a Cerdanyola del Vallès amb un acte institucional marcat per les restriccions davant la pandèmia de la COVID-19. Com l'any passat, les activitats s'han limitat a l'ofrena floral al monument de l'11 de setembre, que comptarà amb l'actuació de la banda i la coral de l'AMCV i amb un pilar dels Castellers de Cerdanyola.

Encara sense normalitat

Aquest serà el segon any consecutiu que l'acte institucional per la Diada no comptarà amb la tradicional actuació de l'Agrupació Sardanista ni amb les intervencions de tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament. Enguany, l'única intervenció serà de l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. Sí que hi haurà, però, un tast de la cultura popular amb un pilar d'honor dels Castellers de Cerdanyola i l'actuació de la banda i la coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès.

Així, a les 10 h es farà l'ofrena floral institucional a càrrec de l'alcalde i els portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament. Tot seguit, la banda i la coral de l'AMCV interpretaran Els segadors i posteriorment l'alcalde farà la seva intervenció. Després de sentir les paraules del batlle, els Castellers faran un pilar i la banda de l'AMCV oferirà una actuació. Es preveu que a les 10.20 h començaran les ofrenes per part de les entitats.

Inscripcions per fer l'ofrena floral

Associacions, entitats i organitzacions polítiques podran fer les ofrenes florals per la Diada inscrivint-se de forma prèvia. Per assistir a l'acte i per participar en l'ofrena s'ha de fer inscripció prèvia trucant al telèfon 670 011 039, o enviant un correu a protocol@cerdanyola.cat.

Les ofrenes es realitzaran cada 3 minuts amb hora concertada. "Per tal de complir la normativa de la Generalitat sobre la COVID-19 es prega que la participació en l'ofrena sigui d'un màxim de 10 persones que només podran ser-hi a l'hora assignada per fer l'ofrena", indica el consistori.

S'organitzen autobusos per anar a la manifestació de l'11-S

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a assistir a la manifestació central de l'11 de setembre a Barcelona per continuar defensant la independència de Catalunya. L'ANC informa que els dies 7 i 9 de setembre muntaran una paradeta a la plaça de l'Abat Oliba per vendre la samarreta oficial de la manifestació i els tiquets de l'autocar per anar a Barcelona.

La manifestació d'enguany serà una marxa en moviment que anirà de la plaça Urquinaona fins a l'estació de França.

Crítiques al govern local per la Diada

El grup local d'Esquerra Republicana ha estat, fins al moment de publicar aquesta notícia, l'únic partit en reaccionar a l'organització de l'acte institucional de l'Ajuntament per la Diada. En un comunicat, ERC considera que el govern del PSC "menysté la Diada a Cerdanyola".

Esquerra argumenta que algunes limitacions imposades per a l'acte "no s'ajusten a cap de les restriccions previstes pel Procicat per actes anàlegs". En aquesta línia, la formació considera que "les limitacions imposades pel govern municipal no són coherents amb altres actes culturals o socials que s'han fet recentment a Cerdanyola, així com altres que estan previstos fins i tot en espais tancats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.