Multitudinària celebració de la passada dels Tres Tombs 2023 a Cerdanyola

L’acte ha finalitzat amb la benedicció als animals al carrer Lluís Companys

Aquest diumenge 15 de gener s’ha tornat a celebrar la passada dels Tres Tombs a Cerdanyola del Vallès. Les activitats organitzades pels Arriers i Arrieres de Sant Antoni Abat de Cerdanyola van començar el divendres 13 i han culminat amb la tradicional desfilada de carruatges.

Més info: FOTOS: La passada dels Tres Tombs 2023 a Cerdanyola

La jornada s'ha obert amb la col·laboració dels Trabucaires de Cerdanyola i el lluïment dels joves Diables a la plaça de l'Abat Oliba i als carrers Sant Martí i Sant Ramon a les 8.30 h del matí, a més de la concentració a les 9 h de la comitiva a casa del banderer fent camí fins a l'església. Posteriorment, a les 9.30 h ha començat la missa solemne amb la cantada de la Coral Collserola a l'església de Sant Martí, i tot seguit s’ha fet el ball de Sant Antoni a càrrec de l'Esbart Dansaire Sant Marçal.

Paral·lelament, de 9 a 12 h s’ha dut a terme la concentració de cavalleries, carros i carruatges al carrer dels Artesans. L'inici de la passada de Sant Antoni Abat ha estat a les 12 h des del Parc Tecnològic passant pel centre de la ciutat i fins a arribar al carrer de Lluís Companys, on s’ha fet la benedicció als animals. Segons els agents cívics de l’esdeveniment, durant la globalitat de la passada no hi ha hagut cap incidència. 

Nous banderers

El 3 de gener es va efectuar el pas de banderes entre la banderera i els cordonistes del 2022, i els nous membres d'aquest any. Enguany han agafat el testimoni Xavier Pla Rivases, Judit Pla Rivases i Mario Idáñez Rico, del bar cerdanyolenc Cal Pintxo.

En aquesta edició dels Tres Tombs, els banderers infantils han estat tres alumnes de 6è de Primària del Col·legi Montserrat: Laura Coronado, Arnau Álvarez i Laura Jané. Les banderes infantils passen d'escola a escola en cada entrega de la passada dels Tres Tombs.

Activitats infantils

D'altra banda, durant la matinal de dissabte 14 de gener, es van realitzar les activitats infantils a la plaça Sant Ramón fent una mostra de jocs, treballs manuals i esports tradicionals pels més menuts.

Treballs manuals a la plaça Sant Ramón

Treballs manuals a la plaça Sant Ramón. Foto: Enric GT

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.