Cerdanyola acollirà una seixantena d'alumnes de l'escola de música de Dortmund

Durant la seva estada, l'orquestra de l'Escola Municipal de Música Aulos i la Dortmunder Jugendorchester oferiran dos concerts simfònics

Una seixantena d'alumnes de l'Escola de Música de Dortmund retornaran la visita que al mes de març els hi van fer els alumnes de l'Escola Municipal de Música Aulos. Aquest intercanvi, el primer de l'escola municipal cerdanyolenca a escala internacional, permetrà a la ciutat acollir dos Concerts Simfònics.

Pilar Adell, regidora d'Educació, destaca la importància de l'intercanvi entre les dues escoles i es mostra orgullosa "del que passa a Cerdanyola en el món musical. És un luxe tenir una escola de música que no té res a envejar a un conservatori".

El divendres 6 i el dissabte 7 d'octubre, el gimnàs de l'Institut Gorgs acollirà els dos concerts simfònics que reuniran a l'escenari uns noranta músics de les dues formacions que oferiran un repertori molt variat que anirà des de la música clàssica del segle XVI fins a música actual i de pel·lícules.

 

Una visita excepcional

Miguel Ángel Sanz, director de l'EMM Aulos, explica que "l'alumnat porta més d'un any i mig treballant en aquest projecte". Sanz destaca que "és una de les poques vegades que a Cerdanyola tindrem l'oportunitat d'escola una orquestra simfònica tan gran" i afegeix que "les seves dimensions ens han fet haver de buscar un espai adient i creiem que el gimnàs de l'institut Gorgs complirà amb les expectatives".

Pedro Pardo, director de l'Orquestra Aulos, valora molt positivament l'experiència viscuda a Alemanya i destaca que "ells podran conèixer una realitat local i és que Cerdanyola és una ciutat musical i ho veuran perquè la seva visita coincideix amb el Festival de Blues". Els joves de Dortmund aprofitaran aquesta coincidència per assistir a un dels concerts programats del festival. També oferiran conjuntament amb l'Orquestra Aulos un assaig obert als estudiants de l'Institut Gorgs.

La visita de l'alumnat de l'Escola de Música de Dortmund anirà més enllà dels concerts i assajos. El dimecres arribaran a Cerdanyola i participaran en una recepció al Museu d'Art de Cerdanyola. Durant la seva estada, els joves músics coneixeran Cerdanyola i visitaran el Palau de la Música, el Poble espanyol i Montjuïc. El diumenge, l'alumnat alemany participarà en una mostra amb els Castellers de Cerdanyola i acabaran la seva visita amb una paella popular.

Els Concerts Simfònics seran oberts a la ciutadania tot i que l'aforament serà limitat. L'accés s'haurà de fer amb reserva prèvia que s'ha de sol·licitar a aulos@cerdanyola.cat. Entre totes les peticions, l'escola de música farà un sorteig.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.