Cerdanyola canta contra l'ELA amb dos concerts benèfics

Sinestesia Vocal Studio i el Cor Ítaca ofereixen dues actuacions en favor de fundacions dedicades als malalts d'ELA

Dos concerts de veus cerdanyolenques per ajudar en la lluita contra l'ELA. El Cor Ítaca Sinestesia Vocal Studio oferiran dues actuacions al Teatre Ateneu per recollir fons per a entitats que treballen amb malalts d'Esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i els seus familiars. El concert de Sinestesia es farà el 17 de juny a les 19 h, i el del Cor Ítaca serà el 18 de juny a les 19 h. Les entrades es poden comprar al web Fila12.

Ambdues entitats s'han posat d'acord per impulsar un cap de setmana centrat en l'ELA per visibilitzar la malaltia i reivindicar més recursos i acompanyament per als malalts. L'ELA és una malaltia degenerativa que no té cura i que presenta una mortalitat total de les persones diagnosticades. Segons dades de la Fundación Luzón, cada 8 hores mor i es diagnostica una persona d'ELA a l'Estat. El setembre de 2023, el cerdanyolenc Salvador Méndez va morir després de dos anys patint ELA i la música va ser la seva forma de comunicar-se quan va deixar de parlar. La seva filla, Anna Méndez, és cantant al Cor Ítaca i a Sinestesia.

"L'ELA no és una malaltia rara", assegura Méndez, concretant que "la mortalitat és molt alta i per això hi ha pocs malalts actius". "Les dues entitats van viure de prop la malaltia del meu pare i es van sensibilitzar", va explicar la cerdanyolenca en la presentació de les actuacions, el dilluns 5 de juny, posant també el focus en els "pocs recursos i el poc acompanyament" que s'ofereix als malalts i les famílies. La cerdanyolenca ha estat el punt d'unió de les dues entitats musicals i actuarà als dos concerts que recolliran fons per a les associacions Miquel Valls i Fundación Luzón. Anna Méndez obre la porta a què més entitats se sumin a la recollida de fons per millorar l'atenció a l'ELA. La segona tinenta l'alcaldia, Pepi Rivera, va assegurar que treballaran per ampliar aquest cap de setmana contra l'ELA amb més activitats benèfiques.

Broadway i Remember

L'escola Sinestesia Vocal Studio oferirà, el dissabte 17 de juny a les 19 h, un concert que repassarà els principals musicals de la història de Broadway. La directora de l'escola Iris di Cassi, indica que contaran peces de musicals com El Rei Lleó, Rent, Matilda o Hamilton, passant, així, pels espectacles més clàssics i per les noves fornades de musicals d'èxit. La cantant i docent musical també va recordar que aquells que no puguin assistir al concert, però vulguin col·laborar, poden fer-ho a través de la Fila 0 que habilitaran.

Per la seva banda, el Cor Ítaca oferirà l'espectacle Remember el diumenge 18 de juny a les 19 h. La directora de la coral, Contxi Gil, explica que interpretaran cançons de les dècades dels 70 i 80 amb arranjaments personalitzats. Hi actuaran 36 cantaires amb Alba Morros, Adrià Aguilera i Oriol Sabaté com a músics. A més a més, Anna Méndez interpretarà la cançó que va gravar en homenatge al seu pare perquè ell dedicava aquest tema a la seva família. Es tracta de Eso que tu me das, de Pau Donés. El president de la coral, Manel Barrios va destacar que l'entitat intenta col·laborar habitualment amb qüestions benèfiques i que aquesta inquietud forma part del seu ADN.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.