Cerdanyola celebra Sant Jordi amb parades a diferents punts de la ciutat i Marató de lectura virtual

La celebració de Sant Jordi s'adapta a la pandèmia aquest 23 d'abril

Sant Jordi es torna a celebrar a la ciutat. Amb un format adaptat a la situació de pandèmia, la diada estarà present als carrers de Cerdanyola del Vallès després que l’any 2020 no es pogués celebrar degut al confinament per la COVID-19.

Sant Jordi descentralitzat

Adaptant la jornada a la pandèmia, no es farà la fira de parades de llibres i roses tradicional al centre de la ciutat, sinó que es distribuiran davant de les llibreries i floristeries.

Així, per Sant Jordi les parades de llibres i roses sortiran al carrer tot i que ho faran sense concentrar-se en un únic lloc com és tradició. Les floristeries i llibreries de la ciutat que ho hagin sol·licitat podran instal·lar una parada davant la botiga o a pocs metres d’aquesta tal com està recollit en el Pla Específic de Sant Jordi. A més, hi haurà floristeries i llibreries que oferiran el servei a domicili per portar els llibres o roses fins a casa.

Més info: Il·lusió de floristes i llibreteres en un Sant Jordi atípic

La 20a Marató de Lectura

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, de 8 a 20 h es proposa a la ciutadania que participi en la XX Marató de Lectura que comptarà amb 12 hores d'activitats virtuals, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i d'altres que es faran de forma presencial, per part d'escoles, entitats i altres col·lectius de la ciutat.

El Teatre de l'Ateneu serà l'escenari d'un plató de TV que retransmetrà en streaming durant 12 h sense pausa lectures presencials i en línia d'autors i autores homenatjats al llarg d'aquests 20 anys, amb la veu d'alumnes d'escoles de la ciutat, escriptors i escriptores, agents culturals, ciutadania, entitats...

 

Concurs fotogràfic Instagram de Sant Jordi 

Aquest any es posa en marxa el primer concurs fotogràfic Instagram Sant Jordi 2021 "Llibres, lectura, ... vida", dins la programació del "Més que lletres". L’organització, a càrrec de l’AFOCER i l’Ajuntament, vol destacar fotografies de moments i situacions de lectura al municipi. El termini de presentacions de les obres és del 19 de març al 26 d’abril.

Cada persona participant podrà penjar a Instagram un màxim de 5 fotografies de mida i format lliure. Caldrà que les etiqueti amb el hashtag #santjordi21_afocer, fent esment com a comentari o títol a: @ajuntament_cerdanyola i @afocer

 

Altres activitats

24 d’abril
12 h
Conte Infantil
El castell del Drac

A càrrec d’Albert Estengre
Un castell on ningú volia entrar perquè deien que la porta era tacada amb la sang de tres bruixes xarugues.
Públic: més de 4 anys
Lloc: Sala Enric Granados amb places limitades. Inscripció al web de la Biblioteca Central https://www.bibliotecacerdanyola.cat/  a partir del 17 d’abril. 
Organitza: Biblioteca Central de Cerdanyola

 

Aparadors literaris
Del 10 d’abril al 10 de maig
L’objectiu és que les lletres decorin els aparadors dels comerços de la ciutat. 
Organitzen: Servei Local de Català i l’Ajuntament

Fins al 26 d’abril
Asseu-te amb la poesia. Homenatge al poeta i arquitecte Joan Margarit (1938-2021)
Acció que ha folrat els bancs de granit del carrer de Sant Martí amb una selecció dels poemes del poeta de Sanaüja. 
Aquesta activitat forma part dels actes al voltant del Dia Mundial de la Poesia
Lloc: carrer de Sant Martí
Organitza: Ajuntament (Pla Director de Lectura)

 

23 a 25 d'abril
Llibres i flors
Com cada any, el Museu ofereix a les persones que el visitin aquests dies un llibre sobre Cerdanyola del Vallès i un punt de llibre original. En aquesta ocasió, però, el punt de llibre no es farà,  es regalarà un decorat amb flors seques que ha fet en Tito Vera.
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver
Organitza: CRAC

Fins al 5 de maig
Exposició
Un llibre per viure

Aquesta és una exposició col·lectiva i les obres que es presenten tenen entre elles el llibre com a fil conductor. En un món cada cop més digital i avesat a la tecnologia, en ple confinament un element ben tradicional pren una renovada rellevància: el llibre. Així, aquesta exposició vol reflexionar al voltant de la importància del llibre – i en extensió, de la cultura – en una època de crisi sanitària, social i econòmica, i com les pàgines escrites ens ha obert una finestra de llibertat.
Lloc: Espai Elisa Arimany. Biblioteca Central de Cerdanyola.
Organitza: Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.