Cerdanyola celebrarà un Sant Jordi 2020 virtual

El dijous 23 d'abril se celebrarà la diada de Sant Jordi a la ciutat amb diversos espectacles a través de les xarxes socials

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través del Servei de Cultura, proposa aquest any d'estat d'alarma i confinament, celebrar un Sant Jordi 2020 virtual. Durant el dijous 23 d'abril Cerdanyola acollirà una diada de Sant Jordi que se celebrarà telemàticament amb diversos espectacles.

El programa presenta dues activitats ben arrelades a la ciutat: la tradicional 19a Marató de 12 h de lectura pública i altres propostes literàries que demostren que Cerdanyola continua apostant pel foment de la lectura.

19a Marató de lectura On Line

Enguany la marató es viurà d'una forma molt especial, adapntant-se als temps del coronavirus: els veïns i veïnes confinats a casa podran seguir l'activitat a través de les xarxes socials. L'objectiu és fer una marató de 12 h seguides de lectura a través de Youtube, i s'emetrà des de les 9 h a les 21 h

La iniciativa està oberta a tothom. Hi podran participan agents socials destacats, famílies i la ciutadania en general i ho podran fer enviant dues gravacions de vídeo a l’adreça electrònica ruedashc@cerdanyola.cat .

Aquests enregistraments hauran de ser els següents:

1. La lectura d’un poema o un fragment d’una novel·la (en català o en castellà) que hauran triat lliurement, d’uns 3 minuts. Per a les instruccions d'enregistrament dels vídeos, premeu aquest enllaç

2. La lectura del poema Les roses recordades de Salvador Espriu, representatiu de la Diada. Un cop es rebin s’editaran i es farà una acció especial i conjunta entre totes les persones lectores, que es visualitzarà durant la marató de lectura on line.

Cada lectura portarà sobreimprès el nom de la persona i representació de l’organització, si s’escau, títol del fragment o llibre i autor/a. Tots els vídeos es penjaran i s’obriran a les xarxes el dia de Sant Jordi en horari de les 9 a les 21 h. S’informarà de l’adreça de Youtube on seran accessibles els vídeos resultants.

Sant Jordi a la ciutat

D'aquesta manera, la festa de Sant Jordi seguirà ben viva a la ciutat durant el dijous 23 d’abril. Entre les 11 h i les 20 h, les xarxes socials Instagram live, Youtube i Zoom, amb l’emissió d’espectacles en directe, faran possible que a Cerdanyola del Vallès es visqui la festa del llibre i de la rosa. 

La jornada es viurà amb el visionament de les activitats gravades prèviament, relacionades amb la lectura i la tradició de Sant Jordi i seguiment, en directe, dels espectacles, adreçats a tots els públics i amb opció interactiva, que ofereix la programació dissenyada des del Servei de Cultura. 

Programa

Activitats gravades prèviament:

  • Vídeo: taller Fem la rosa d'origami (col·laboració Museu d'Art de Cerdanyola)

  • Vídeo de l'auca de Cerdanyola (col·laboració Museu d'Art de Cerdanyola)

  • Recomanacions literàries d'aquest Sant Jordi per part de les llibreries de Cerdanyola

  • Píndoles - Breu presentació dels llibres dels autors/es locals

Activitats en directe:

  • Espectacle familiar al matí: El Castell del Drac, amb d’Esbò Teatre

  • Espectacle familiar a la tarda: Va de cançons i poemes! amb Jordi Tonietti

  • Taller familiar - "La guardiola per als meus llibres"

  • Sessió del Cafè amb lletres

  • Concert d'adults al vespre: Poetes de la terra, amb Family band