Cerdanyola crea el LiteLab, un Festival de Literatura i Ciència

El festival LiteLab arrencarà el novembre de 2022 amb activitats, espectacles, converses i taules rodones sobre ciència i literatura

Cerdanyola del Vallès comptarà amb un Festival de Literatura i Ciència propi, anomenat LiteLab. L’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, va anunciar durant la presentació de les obres dels Premis Literaris l’esdeveniment que viurà la seva primera convocatòria el novembre de l’any 2022 coincidint amb la Setmana de la Ciència.

El nou certamen, impulsat per l’Ajuntament -amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sincrotró Alba i el Parc Tecnològic del Vallès- "promourà el diàleg entre la ciència i la investigació amb la literatura", explica el consistori. Cordón va destacar que Cerdanyola és un entorn privilegiat perquè fructifiqui aquesta trobada i en sorgeixi coneixement en forma de diverses creacions literàries i artístiques.

L'Ajuntament planteja aquest Festival de Ciència i Literatura com un "esdeveniment col·lectiu en què col·laborin i participin la comunitat científica i investigadora, el món empresarial, les institucions públiques, els agents privats, les entitats, etc. en la recerca de coneixement i respostes als grans reptes del segle XXI", afegint l'objectiu que "la ciència i la literatura han de ser un valor compartit per totes i tots els veïns de la ciutat".

El festival plantejarà la literatura com a punt de partida, relacionant-se amb la ciència i la investigació científica "fet que contribuirà a divulgar‐se mútuament i generant un important traspàs de coneixement". Aquesta transmissió, indica d'Ajuntament, vindrà de la mà d’escriptors/es catalans, nacionals, internacionals, que han publicat obres amb bases o coneixements científics, experts i investigadors/es científics i periodistes culturals i científics. Així, el festival comptarà amb converses, taules rodones, espectacles i accions escèniques, musicals o arts visuals (exposicions, projeccions d’audiovisuals, cinema, tallers, demostracions, exposicions, itineraris i visites guiades).

Aquests actes aniran adreçats a infants, joves, adults. "Hi haurà propostes per reflexionar, conèixer avenços i creuar mirades des de diferents disciplines (art, sociologia, política, igualtat de gènere, sostenibilitat del planeta, etc.)", assenyala el consistori, destacant que amb la programació, s’oferirà l’oportunitat de descobrir la biodiversitat d’espais interiors i dinàmiques de diferents equipaments i institucions implicats en el festival com la UAB, el Sincrotró, Parc de l’Alba i espais municipals. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.