Cerdanyola participa a les Jornades Europees de Patrimoni

El Museu d’Història i el Museu d'Art de Cerdanyola conviden a la ciutadania perquè participi a les activitats

Un any més, el Museu d’Història i el Museu d'Art de Cerdanyola se sumen a les Jornades Europees de Patrimoni amb l'organització de diverses activitats el 13, 14 i 15 d'octubre. Tots dos museus oferiran jornades de portes obertes i altres activitats pensades perquè tothom pugui accedir i conèixer el patrimoni de la ciutat.

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d’Europa, és 'Patrimoni viu', fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

Són diverses les habilitats, els oficis i les professions que ens permeten conservar i salvaguardar el nostre patrimoni de moltes maneres diferents. La temàtica d’aquest any tracta d’examinar com el patrimoni d’ahir s’ha convertit en el patrimoni d’avui i com aquest patrimoni, gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement, es pot salvaguardar per a les generacions futures.

Cerdanyola del Vallès participa en les Jornades Europees de Patrimoni des de fa més de 20 anys. Totes les activitats presentades les organitza l’Ajuntament a través del Museu d’Història i d’Art de Cerdanyola. Aquesta és la programació d'activitats pels tres dies:

 

Programació d'activitats

 

Activitats del Museu d’Història 

13, 14 i 15 d’octubre

Portes obertes al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

El Museu d’Història de Cerdanyola us podrà visitar gratuïtament els diferents elements patrimonials que configuren el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver: el jaciment i l’exposició permanent “Cerdanyola terra d’ibers”. Ens aproparem a un món que va desaparèixer fa més de 2.000 anys.

Horari:

  • Divendres: de 16.30 a 19.30 h
  • Dissabte: d’11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h
  • Diumenge: 10.30 a 14.30 h

 

Diumenge 15 d’octubre

12 h ​ Cerdanyola, terra d’ibers

Visita guiada a l'exposició permanent dedicada a la cultura ibèrica des del seus orígens fins a la seva desaparició utilitzant el jaciment arqueològic de Ca n'Oliver com a exemple de l'evolució d'un assentament que té més de 2000 anys.

Lloc: Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver

 

10 a 14 h ​ Els temples de la vall de les Feixes

Jornada de portes obertes a l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i a l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Durant l’horari d’obertura s’oferiran petites explicacions als visitants que ens aproparan a la història mil·lenària de Cerdanyola a través de l’evolució dels dos edificis.

Lloc: Ermita de Santa Maria de les Feixes i Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes.

 

Activitats del Museu d’Art de Cerdanyola

13, 14 i 15 d’octubre

Portes obertes al Museu d’Art de Cerdanyola

Divendres i dissabte de 17 a 20 h; diumenge d'11  a 14 h

 

Diumenge 15 d’octubre

12 h  La colònia d’artistes a Cerdanyola

Visita guiada al Museu d’Art de Cerdanyola i les exposicions temporals

 

12 h ​ L'Avinguda Catalunya: refer la memòria

Itinerari amb mòbil per l'Avinguda Catalunya. Inscripció prèvia (mac@cerdanyola.cat o 935 914 130 en horari d'atenció al públic de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius d'11 a 14 h). E-mail reserves: mac@cerdanyola.cat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.