Cerdanyola rep la Flama del Canigó i encén la primera foguera postpandèmia

El CEM Cerdanyola va portar la flama del Canigó a Cerdanyola

 

El foc de Sant Joan va tornar a cremar al Parc Xarau de Cerdanyola del Vallès, on es va celebrar la primera revetlla després de dos anys marcats per al pandèmia. El 23 de juny, el Club d'Esports de Muntanya de Cerdanyola ha portat la ciutat la Flama del Canigó, que va ser rebuda per autoritats i entitats locals. 

Flama del Canigó

El foc ha tornat a ser protagonista el 23 de juny per celebrar el solstici amb la tradicional foguera i revetlla de Sant Joan. Un grup d'esportistes del CEM Cerdanyola va recollir la flama al cim del Canigó la mitjanit del 22 al 23 de juny, i aquesta ha arribat la tarda del 23 després de la tornada en bicicleta i l'últim relleu a Sant Quirze del Vallès.

Tarda d'activitats

Abans de la rebuda de la Flama, el jardí de Ca n'Ortadó ha acollit un contacontes de Sant Joan i, posteriorment, s'han ballat sardanes i balls tradicionals a la plaça de Sant Ramon, organitzats per l’Agrupació Cultural Sardanista. La Flama del Canigó ha arribat cap a les 19.30 h i ha estat rebuda per desenes de persones i entitats. Mentre infants i adults han començat a encendre els seus fanalets, s'ha llegit el missatge de la flama.

Diables, Geganters, Arriers, la delegació local d’Òmniun Cultural i altres entitats, junt amb el públic que s'ha aplegat a la plaça, han sortit en cercavila en direcció a l’Ajuntament recorrent els carrers Sant Ramon i Sant Martí. A la plaça Francesc Layret, l'alcalde Carlos Cordon i regidors de diversos partits polítics han rebut la Flama.

Foguera al Parc Xarau

Tot seguit, la cercavila ha continuat en direcció al Parc Xarau, on esperaven les bases de la foguera de Sant Joan. Els Diables han posat el foc, i els Arriers han portat fustes i mobles vells per cremar. Fins i tot, alguns estudiants de Cerdanyola han llençat llibres escolars a la foguera com a símbol del final de curs. 

Amb la foguera en marxa, ha arrencat la revetlla amb sopar popular i concert organitzada pel CEM Cerdanyola i l’entitat veïnal del Sot de Can Xarau.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.