El Cineclub Xiscnèfils arriba als 30 anys

El cineclub s'ha convertit en una de les entitats culturals més representatives de la ciutat: fins avui s'han projectat 878 pel·lícules i 27 curtmetratges

El Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès celebra enguany 30 anys de la seva fundació. Durant aquests anys Xiscnèfils s'ha convertit en una de les entitats culturals més representatives i actives de la ciutat: fins avui s'han projectat 878 pel·lícules i 27 curtmetratges. 

Però Xiscnèfils no només ha estat un club de cinema, des de la seva fundació ha servit també com a entitat social i integradora. Xiscnèfils va néixer el 1994 com a vocalia de cinema de la Xarxa Interactiva Sociocultural (XISC) i amb la voluntat de ser un punt de trobada de persones amb inquietuds socials i culturals.

XISC va ser reconeguda per les accions solidàries i interculturals, especialment durant la guerra a Bòsnia on es van organitzar i realitzar dues caravanes de material cap a Sarajevo, i l'acolliment de famílies a Cerdanyola. Per tot el conjunt d'activitats, l'entitat va ser nombrada al 2007 com a entitat de l'any en els premis 'Cerdanyolencs de l'any', organitzats pels mitjans de comunicació locals. 

Amb el temps, però, les altres vocalies de la XISC es van anar esmicolant i amb el temps l'única que queda dempeus encara és el cineclub. En l'actualitat, l'entitat té més de 700 socis i 180 espectadors/sessió. Des del 2020, amb el tancament definitiu dels Cinemes El Punt, és l'únic "cinema" a la ciutat que continua projectant de manera regular, un cop a la setmana.

 

Activitats del 2024

Al llarg d'aquest 2024, l'entitat pretén arribar a les 37 pel·lícules, amb 3 sessions extraordinàries d'èxits de diferents gèneres de l'any 1994 (comèdia, drama i acció). Per continuar amb la celebració, el Cineclub té previst, el pròxim 27 d'abril, una visita al Museu del Cinema de Girona amb dinar de germanor; i el dia 2 de maig, coincidint amb la Festa Major del Roser de Maig, celebrarà una sessió de portes obertes (entrada gratuïta) a l'Ateneu.

La temporada es completarà amb una publicació i un cartell commemoratius dels 30 anys de l'entitat, a més d'un seguit de xerrades, cursos i conferències sobre cinema a la sala 37 de l'Ateneu. El tancament de les activitats serà el dissabte 26 d'octubre, a l'Ateneu, coincidint amb l'última de les sessions extraordinàries.

 

Properes sessions

La propera sessió serà aquest dijous 8 de febrer amb la projecció de 'Creatura'. Un film de la catalana Elena Martín, que aborda la narrativa del cos femení i el desig sexual com a estigma. La pel·lícula ha sigut aclamada per la crítica, ha estat nominada a quatre premis 'Goya' i, recentment, va rebre sis premis 'Gaudí'. 

Més info: Torna Xiscnèfils amb una programació de pel·lícules nacionals i internacionals

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.